Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Uppsnack: Oskar Hagberg inför Helsingborg borta i dag kl 15

16 februari 2020 08:03

Linköping är SSL.s formstarkaste lag och skall i eftermiddag försöka förlänga segersviten ytterligare. Men man gör det mot ett i princip lika formtoppat Helsingborg som har fem raka vinster. Vi kollade med Linköpingsforwarden Oskar Hagberg vilken segersvit som kommer att överleva dagens match i Skåne.


Linköping har som bekant en jättefin form och Oskar Hagberg är en av spelarna som har fått i gång spelet och målskyttet ordentligt. Forwarden som kom till Linköping från AIK inför säsongen har nu gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna och självklart hoppas vi på fler mål borta mot Helsingborg i eftermiddag.  

Det är de hetaste lagen i hela Superligan drabbar samman i eftermiddag. Hur skall detta sluta?

-Båda lagen har jättefin form och ett bra självförtroende. Vi har definitivt en go känsla i laget efter flera bra matcher och förhoppningsvis kan vi fixa tre nya poäng mot Helsingborg.  

Vad är den främsta orsaken till Linköpings fina form skulle du säga?

-Det är svårt att peka på en enskild orsak utan det är en kombination av flera bra saker. Vi hade en tuff period i början av säsongen som vi reste oss ur och det har verkligen gjort att gruppen kommit ihop. Sen tycker jag att Gillek och Astbrant har bra och tydliga roller och de ger oss alla verktyg både i anfallet och försvarsspelet som gör att vi kommer väldigt bra förberedda till varje match.  

Helsingborg har ju Linköpingsbekante Max Wahlgren i stor målform. Är ni laget som vet hur man hejdar honom precis som ni gjorde med Johannes Wilhelmsson senast mot Höllviken?

-Max har gjort det jättebra sedan han kom till Helsingborg och hjälpt dem mycket med sitt målsinne. Men han är en av spelarna vi ska ha lite extra koll på och jag hoppas vi kan stänga ned honom och göra honom poänglös i dag.  

Du själv har också kommit i gång fint nu på slutet – finns det någon förklaring till att du både gjort mål och stått för fina prestationer den senaste tiden?

-Mitt spel har väl hängt ihop lite med hur laget presterat. Jag har hela tiden jobbat på och självklart är det kul att nu få lite utdelning poängmässigt. Det finns inte någon enkel förklaring att det lossnat men jag har spelat med Jesper Alm nu på slutet och vi har fungerat bra tillsammans vilket är en av förklaringarna.  

Du gjorde en flytt från Stockholm och allsvenska AIK inför säsongen – vad är den största skillnaden nu när du spelar i Linköping?

-Den största skillnaden är att det är SSL spel nu annars är mycket sig likt skulle jag säga. Allt var bra i AIK också men här i Linköping är allt runt laget på en lite högre nivå vilket hjälper mig. Jag är verkligen glad för alla personer som finns i Sporthallen och stöttar mig och laget. Vi har alltid de bästa förutsättningarna att prestera på topp.  

Ok vågar du dig på ett resultattips inför dagens match?

-Det är väldigt svårt men jag drar till med att vi vinner med 6-4 i eftermiddag.  

Ni ser matchen via SSLplay.se eller direkt via hemsidan SSL.se

FC Helsingborg vs Linköping 16/2 kl 15:00 - Idrottens Hus