Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tufft utgångsläge efter ny hemmaförlust

29 mars 2024 19:24

Linköping hade idag chansen att inför sin hemmapublik utjämna kvartsfinalserien mot Pixbo. Men efter några bra inledande Linköpingsminuter var det i ärlighetens namn aldrig nära. Slutresultatet blev 4-8 (0-3, 1-4, 3-1) i Pixbofördel och nu är goda råd dyra för Linköping.


3 x reprismål i första

Efter onsdagens bortatriumf var det många som hoppades på ett heltaggat Linköping i dagens hemmamatch. Det såg också lovande ut de första bytena då Linköping tryckte ned gästerna rejält. Men inga mål föll och istället var det ett effektivt Pixbo som relativt enkelt gick ifrån till 3-0 i första perioden där samtliga tre mål sett i princip identiska ut. Pixbospelare tog ned bollen bakom mål och släppte in den framför mål där framrusande Pixbospelare satte dit den bakom Linköpingsbackarna.

Marre tände ett litet hopp i andra

Men när Martin Karlsson tryckte sig in framför Pixbomålet och satte 1-3 i bortre krysset direkt i mittperioden tändes hoppet. Men istället för fler Linköpingsmål trillade det in Pixbomål i en strid ström och otroligt jobbiga 1-7 på resultattavlan efter 40 minuters spel.

Varga snyggade till siffrorna

Tredjeperioden blev ren formalia inför 1277 personer i Linköpings Sporthall. David Henningsson kom in i Linköpingsmålet och gjorde det mycket bra (samtidigt som Gustav Jansson näppeligen kunde lastas för de sju insläppta i period ett och två). Pigge Kim Varga hann med två hemmamål och Emil Lögdberg ett i slutperioden när siffrornas putsades en aning. Skottstatistiken slutade 26-19 i Linköpings fördel så främst är det effektiviteten som skiljer lagen åt.

Tre raka vinster krävs nu för semi

Därmed är det underläge 1-3 i matcher och inget annat än Linköpingsvinster är det som gäller framöver om inte semifinaldrömmen skall släckas. Nästa match spelas på söndag i Wallenstams Arena.