Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Melker Hemmingberg klar för Linköping Innebandy

9 april 2024 09:09

Han är Linköpingssonen som öst in mål för SSL-rivalen Jönköping de två senaste säsongerna. Men till nästa säsong kommer äntligen Melker Hemmingberg att spela hemmamatcherna i Linköpings Sporthall och faktiskt även för moderklubben Linköping Innebandy!


Det har inte varit någon hemlighet att Linköpings Sportchef Johan Fredriksson jagat Melker Hemmingberg tidigare. Men efter gymnasieåren i Falun blev det istället JIK för Melker som trots sin unga ålder producerat närmare 800 (!) poäng i olika serier. Men nu är det klart att hemstaden Linköping ska få se skarpskytten in action från och med nästa säsong!

-Ja, det är jättekul att Melker nu kommer till oss. Inte minst då han vänder hem till sin hemstad Linköping och vi som klubb strävar efter att få hemvändare till laget. Han är en stark avslutare som haft en spännande utvecklingskurva i JIK och han kommer garanterat vara en bärande spelare hos oss i många år, säger Sportchef Johan Fredriksson om sitt nya förvärv.

-Detta är en värvning vi är jättenöjda med. Melker är en spelare som kommer bidra med spets och poäng framåt då han har ett avslut och spelförståelse av högsta klass. Med Melker kommer vi också förbättra vårt powerplayspel men också i spel 6 mot 5, säger Linköpingstränaren David Gillek om Hemmingberg.

Från och med säsongen 24/25 ska du alltså ha Linköpings Sporthall som din hemmaarena – hur känns det att komma hem till Östergötland och Linköping igen efter utflykter till Dalarna (Falun) och Småland (JIK)?

-Det känns jätteroligt att nu få spela SSL-innebandy på hemmaplan i Linköping. Så jag ser bara positivt på att nu få komma i gång på allvar med laget.

Först Falun och sedan Jönköping. Vad har gjort att du efter framgångarna med Ledberg under ungdomsåren hamnat på andra ställen än i Linköping för att spela SSL-innebandy?

-När jag skulle börja gymnasiet så ville jag testa något nytt och då kom Falun med ett bra upplägg som jag hoppade på. Att det därefter blev Jönköping var för att jag ville skaffa mig SSL-rutin och förhoppningsvis komma till en klubb där jag fick mycket speltid och få chansen i powerplay. Och JIK har verkligen gett mig förtroendet vilket varit jättebra för min utveckling som SSL-spelare. Så nu känner jag mig redo för nästa steg i min utveckling och där känns Linköping helt rätt både sportsligt och ambitionsmässigt.

Nu har du nyligen avslutat ett slutspel med JIK men det faktum att Linköping är och har varit ett stabilt slutspelslag under många säsonger – har det spelat in i ditt val?

-Absolut. Linköping har väl varit i slutspel i mer än tio år på raken och man är ett lag som många andra SSL-lag inte gärna väljer i ett slutspel, så ett det är ett stabilt slutspelslag helt enkelt. Det har verkligen spelat in i mitt beslut att spela i Linköping kommande säsonger.

Linköping har många verktyg i lådan men just en supervass avslutare som du behövs definitivt – hur ser du själv på din kommande roll i Linköping?

-Jag kommer förhoppningsvis in i laget med en del ungdomlighet i offensiven och mitt mål är att spela mitt spel och förhoppningsvis kunna producera en del mål och samtidigt sätta upp andra i bra lägen. Jag siktar givetvis på att få en stor roll i laget men då gäller det att jobba hårt med sommarträningen för att vara redo inför kommande säsong, så där ligger mitt fokus just nu.

Du tillhör Guldsteget (Svenska Innebandys ”U23 landslag” där spelare med potential att nå ett A-landslag finns med). Det är VM år så ser du en möjlighet att nå ett A-landslag om du gör en kanonsäsong i ett av SSL:s topplag kommande säsong?

-Klart att landslaget är en målsättning jag har och det är en av anledningarna att man lägger ned all tid på innebandyn men samtidigt är det kanske inte så att jag tänker på landslaget hela tiden. Men för att bli uttagen till ett A-landslag så handlar det givetvis om att träna stenhårt och dessutom prestera på planen.

Linköping ser ut att ha något riktigt spännande på gång framöver – vad tror du krävs för att Linköping ska kunna hota den absoluta toppen i innebandysverige?

-Linköping är oerhört stabila i grunden både som förening och lag så det gäller att bygga vidare på det. För mig har Linköping alltid stått för ett grymt bra försvarsspel och kan man behålla den starka defensiven och samtidigt få till en lika bra offensiv så kan det bära riktigt långt framöver.

Stort välkommen till Linköping Innebandy Melker!

Stats Melker Hemmingberg:

  • Född: 2003 (21 år)
  • SSL stats: 3 SSL-säsonger med Falun och 2 SSL-säsonger med JIK där det blivit 50 SSL-mål på dessa båda säsonger och dessutom ett efterlängtat slutspel för JIK.
  • Meriter övrigt: Närmare 800 poäng producerade i olika serier genom åren.
  • Landslag: Tillhör Guldsteget säsongen 23/24. 8 st U19 landskamper med 17 gjorda poäng och ett VM-brons med U19.
  • Moderklubb: Linköping Innebandy (därefter Hjulsbro, Ledberg, Falun, en kort sejour i Strängnäs och nu senast i Jönköping)