Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 4 hemma i dag kl 15:00

29 mars 2024 08:48

Godisregn både på läktaren och på planen – det får förhoppningsvis Linköpingspubliken se idag när Linköping möter Pixbo i den fjärde kvartsfinalen. Vinst senast för Linköping och nu hoppas vi på mycket folk på läktarna som bär laget till ny seger!


Linköpings seger på bortaplan och reducering i matcher till 1-2 stärker givetvis moralen i Linköpingstruppen och nu känns denna matchserie vidöppen!

-Klart det är skönare att komma hem till sporthallen med 1–2 istället för 0–3 men fortsatt är det viktigt för oss att ta denna match för att kvittera matchserien, kommenterar en fokuserad David Gillek förutsättningarna inför den fjärde kvarten.

Läget i laget

Målvakt Leo Torell Hagström tvingades kasta in handduken senast och coach Gillek visade då fingertoppskänsla när han valde tredjemålvakten Gustav Jansson som startmålvakt i den tredje kvarten. Lugn, stabil, pondus och vinnaraura är bara några epitet man kan att sätta på Gustavs inhopp mellan stolparna. Extra anmärkningsvärt då Jansson inte spelat en tävlingsmatch på månader innan SM-kvartsfinalen. Om Leo är spelklar eller om det blir en fortsättning i målet för Jansson är ännu oklart.

Dessutom blev Martin Karlsson tvingad att kliva av senast då han blev påsprungen med en lårkaka som följd. Förmodligen vägrar Marre att missa en kvartsfinal hemma i Sporthallen om inte benet är av…

-Jag vet inte hur det ser ut just nu men hoppas ha alla tillgängliga för spel i morgon, sa Gillek om truppläget under gårdagen.

Bortakollen Pixbo

Pixbo är fortsatt i förarsätet i matchserien och trots att man fick se sin elva matcher långa segersvit spricka i Wallenstam Arena är man ju fortsatt storfavorit. Intressant notering sedan förra matchen var att SSL-lagets juniorspelare (födda 05 och yngre) hoppade in och spelade JAS-playoff (och vann). Dessutom var det mer publik på läktaren i juniormatchen än i lagets kvartsfinaler i Wallenstams Arena. Juniorinnebandy berör.

Punkter inför matchen:

  • Målvaktsfokus?!? - Mycket av slutspelets fokus har hamnat på målvakterna och tyvärr alla skador (mot huvudet) som bland annat vår Leo har fått känna på. Förhoppningsvis ser domarna till att skydda våra målvakter från både ”överspringningar” och slag på fingrar…

  • Jansson!!! - Epitetet matchhjälte har aldrig känts mer självklart. Gustav klev in i målet som han stått där för alltid! En bra målis och en fantastiskt trevlig personlighet som sprider lugn och glädje runt sig! Värd all beröm.

  • Kim!!! - ”Slutspelets bästa Kim” – Varga är en given publikfavorit med sin speed och hårda jobb. Äntligen fick också forwarden utdelning senast där han stod för ett äkta hattrick.

  • Backarna!!! - Linköpings backar kan inte hyllas tillräckligt. Jansson gjorde en kanonmatch i målet men Linköpingsbackarna stod samtidigt för en heroisk insats med massor av skottäck och uppoffrande spel vilket tog udden av den erkänt starka Pixbooffensiven.

  • Utvisningarna??? - Linköping är visserligen ett tufft lag att möta och har visat upp ett ramstarkt boxplay. Men 10,7 utvisningsminuter i snitt på tre matcher känns aningen överdrivet för grundseriens näst snällaste lag. Pixbo som var grundseriens mest utvisade lag har i jämförelse 3,3 minuter i utvisningsbåset i snitt, men kanske det jämnar ut sig?

Linköping vs Pixbo kl 15:00 i Linköpings Sporthall – Kvartsfinal 4

Köp biljetter här på hemsidan

Ni följer matchen på Corren.se eller SportExpressen