Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Gillek inför Falun borta i dag kl 16:00

6 mars 2021 08:25

Linköping är i allra högsta grad inblandade i kampen om de sista slutspelsplatserna men blir det bortavinst i dag mot Falun så är Linköping klara för slutspel. Och tränare Gillek är förberedd på en anstormning från hemmalaget.


Linköping gjorde en väl genomförd match senast när man manglade Fagerhult med 13-3 och skickade ned västgötarna till Allsvenskan igen.

-Jag är glad över att vi gjorde en så rejäl match och även om motståndet var svagt så är jag mycket nöjd med hur vi genomförde matchen. Vi var täta bakåt och producerade hela tiden framåt, säger Linköpingstränaren David Gillek om onsdagens hemmamatch.

Läget i laget:

Mot Fagerhult stuvade Gillek om en del i femmorna vilket fick bra effekt.

-Det var ett lyft att ha Simon Palmén som center igen. Det syntes tydligt att det är där han trivs bäst och han visade stor spelglädje. Så han fortsätter i den rollen, säger Gillek.

Det blir annars inga förändringar i truppen som i dag åker till Dalarna. Det betyder tyvärr att Matej Jendrisak fortsatt är uppsatt på skadelistan.

Bortakollen Falun:

Falun har denna säsong tappat överraskande mycket poäng jämfört med vad man är van vid. Och laget går in till dagens match med endast en trepoängare på de senaste fem matcherna. Dalalaget ligger just nu trea i tabellen och ser ut att få det tufft att hamna högre än så då både Storvreta och Kalmarsund ser starka ut.

-Falun har inlett de senaste två matcherna riktigt svagt för att sedan hämta ikapp så jag tror de tänker komma ut jäkligt hårt mot oss, så det har vi förberett oss på. Vi åker upp till Falun med en god känsla i laget och vi har en bra chans, fortsätter Gillek,

Inbördes möten:

Falun har vunnit klart mest möten med Linköping genom åren i SSL. Säsongens första möte med Falun innan jul i Sporthallen var helt jämn men där Falun gjorde tredje periodens enda mål och vann med 6-5.

Fyra snackisar:

Linköping, Pixbo eller Helsingborg? - Ett av dessa tre lag missar slutspelet trots att alla tre spelat in mycket mer poäng än vad som brukar krävas för att nå slutspel. Det hör ihop med att topplagen släppt ifrån sig mer poäng än vanligt samtidigt som lagen på plats 10-14 har skrapat ihop ovanligt få poäng. Men Linköping har inför avslutningen bäst läge av denna trio att fixa en plats bland topp-8

Palmén, Olle och Palm - Simon Palmén var tillbaka som center mot Fagerhult vilket inte bara gynnade Simon själv. Både Olle Abrahamsson och Viktor Palm gjorde kanonmatcher som forwards med Palmén som center. I dag blir motståndet klart tuffare men förhoppningsvis fortsätter denna trio att leverera!

Sirius eller Höllviken? - Thorengruppen har gjort det mycket bra på slutet och fixat sitt SSL-kontrakt med råge. Fagerhult fick nådastöten av Linköping senast och lirar i allsvenskan nästa säsong. Frågan är om det blir Höllviken eller Sirius som gör dem sällskap ner? Höllviken har alla förutsättningar att koppla greppet i dag när man möter Fagerhult hemma. Om inte Sirius svarar med poäng borta mot FCH. Spännande bottenstrid…

Bischofberger och Palmén - Båda har ju tagit SM-guld med Falun...

  Falun vs Linköping i dag kl 16:00 i Guide Arena och ni följer matchen på Corren.se eller SportExpressen.se.