Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Serieledning och kanonform - nu väntar en utmanade vecka

5 november 2018 15:00
SSLherr

Linköpings Innebandyherrar har träffat helt rätt efter landslagsuppehållet. Bäst form av alla och med nio poäng och 28 mål på tre spelade matcher har laget parkerat längst upp i tabellen. Men nu väntar en svettig vecka med de båda finallagen Storvreta och Falun på bortaplan och mellan detta hemmamatch mot lynniga Pixbo.


Linköping och tränaren Johan Astbrant ville se en förändring efter landslagsuppehållet och det är svårt att klaga på utfallet efter tre raka segrar och massor av gjorda mål. Men efter segrar mot Lindås, Dalen och Sirius så ställs nu Linköping inför tuffare utmaningar.

Linköping har visat stor bredd och levererat på tre femmor. Ska några nämnas så kan det vara unge målvakten Andreas Blom som gjorde en kanondebut mot Sirius senast. Får Blom spela vidare eller kommer Robin Laakso som varit hur stabil som helst tillbaka mellan stolparna? Även storbacken Anton Karlssons comeback har blivit en rejäl energiinjektion. VM-aktuelle Simon Palmén har varvat upp och Martin Karlsson fortsätter att göra poäng i en strid ström. Oskar Hovlund har varit grym de senaste matcherna och bör också han finnas med i konkurrensen om en VM-plats. Även vår unge back Filip Samuelsson har visat att han kan bli en framtida storback.

Först ut är svenska mästarna Storvreta på bortaplan på onsdag (7/11). Ett Storvreta som varvat upp ordentligt de senaste matcherna och precis som Linköping tagit nio poäng efter uppehållet. Storvreta som allmänt tippades promenera hem årets Superliga inför säsongen fick en lite trög inledning men nu känns det som man kommit i gång på allvar och det krävs 100% och lite till om Linköping skall vinna i IFU Arena på onsdag.

På söndag (11/11) kommer Pixbo till Sporthallen. Pixbo har varit lite upp och ned men vinster över både Storvreta, Falun och Dalen (på övertid) visar att laget har en hög högstanivå. Samtidigt har laget förlorat mot beskedligare motstånd som Örebro, JIK och Sirius så vilket Pixbo vi får se på söndag är svårt att förutse. Extra krydda blir det att för första gången se Gustav Fritzell i den rödvit randiga tröjan sedan han lämnade Linköping.

Den tuffa veckan avslutas med ett besök i Jalas Arena onsdagen den 14/11 och match mot alltid lika svåra Falun. Falun har precis som Storvreta hackat en aning i inledningen av serien. Men inget tyder på att Faluns era som topplag är slut utan laget kommer garanterat vara med och slåss om guldet igen. Och sin vana trogen öser Alexander Galante Carlström in mål för de rosa (16 mål på nio matcher).

Toppen av Superligan är hur jämn som helst och Linköping lär behöva plocka en del poäng i dessa matcher för att behålla sin topplacering inför VM-uppehållet i slutet av månaden. Förutom dessa tre matcher möter Linköping även Örebro den 18 november (borta) innan ett nästan en månader långt VM-uppehåll tar vid. Spännande tid är att vänta.

Linköpings matcher innan VM-uppehållet:

  • Ons 7 nov Storvreta-Linköping IFU Arena
  • Sön 11 nov Linköping-Pixbo Linköpings Sporthall
  • Ons 14 nov Falun-Linköping Jalas Arena
  • Sön 18 nov Örebro-Linköping Idrottshuset Örebro