Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Moderklubbsmatchen mot Pixbo hemma idag kl 15:00

24 februari 2024 08:38

Linköping vill med dagens hemmamatch hylla SSL-spelarnas hemmaklubbar och förhoppningsvis finns det ett gäng framtida SSL-lirare på läktarna. På planen önskas givetvis ett trendbrott och vinst för Linköping som haft en liten dipp resultatmässigt på slutet.


Läget i laget

Mot Kalmarsund i veckan saknades tjeckiske landslagsbacken Josef Rypar och vi får se om Linköping idag är tillbaka med sex backar i spel.

Och hur är läget egentligen i Linköpingslägret? Mot Kalmarsund i måndags var spelet aningen statiskt och framförallt var det väldigt trubbigt i offensiven (ett mål framåt). Men samtidigt är Linköping tydliga med att man siktar in på att nå sin formtopp lagom till slutspelet och dessutom har man de senaste två matcherna spelat med till stora delar nya formationer. Så förhoppningsvis lossnar det snart!

Bortakollen Pixbo

Pixbo som ligger på en fjärdeplats i SSL-tabellen är helt slutspelsklara men vill ju givetvis behålla en topp-4 plats vilket innebär hemmaplansfördel i en kommande kvartsfinal. Noterbart är också att slutspelsklara Pixbo har en viktig match på onsdag då man spelar final i Svenska Cupen (mot Falun)

Ser man till spelare som stuckit ut så är det Oskar Weissbach som toppar interna poängligan där hans 28 assist också är bäst i hela SSL. På platserna två till fyra i Pixbos poängliga finns för övrigt tre spelare med Linköpingskopplingar; Felix Lanver, Gustav Fritzell och Arvid Äse. Men allra viktigast för Pixbo inte minst nu när vi närmar oss slutspel är landslagskeepern Jon Hedlund.

Tre punkter inför matchen:

  • Kvartsfinaluppvärmning??? - Omöjligt är det ju inte att dagens lag möts om några veckor i en kvartsfinal…

  • Moderklubbarna!!! - Utan alla mindre klubbar runt om i innebandysverige så hade givetvis inte SSL-lagen haft sina framgångar – så stort tack för ert grymma jobb!

  • Formtoppa!!! – De flesta lag pratar om att fixa formen till slutspelet. Storvreta visade med sin 11-0 mangling av AIK tidigare i veckan att deras slutspelsform närmar sig! Kan vi få se Linköping göra en stark match med några omgångar kvar?

Linköping vs Pixbo kl 15:00 i Linköpings Sporthall