Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Simon Palmén blir Linköping trogen - nytt kontrakt påskrivet

14 maj 2024 09:49

Simon Palmén förlänger med Linköping. Palmén har gjort smått otroliga 314 poäng för Linköping under sina sex säsonger i klubben (52 poäng i snitt) och nu får vi alltså fortsätta njuta av Palmén i Linköpingströjan.


Simon Palmén är lika med poänggaranti och ingen i Linköping är i närheten av hans poängsnitt de senaste säsongerna. Förra säsongen blev det dock en liten dipp i Palméns poängproduktion då det ”bara” blev 31 poäng i grundserien vilket ändå gav delad intern poängligavinst med Kevin Söderling vilket ger ett bra perspektiv.

Nu är det klart att du stannar i Linköping så hur har du resonerat nu när du skrivit nytt kontrakt med klubben?

-Det har egentligen varit ett rätt givet val för min del att stanna i Linköping. Det ska mycket till för att man ska röra på sig när man har två barn i förskoleåldern så när klubben presenterade ett nytt kontrakt var det inte mycket att fundera på.

Du har ju ändå bytt SSL-klubb flertalet gånger (Warberg, Falun och Örebro innan Linköping) men nu är du rotad i Linköping och jag gissar att alternativet att stanna i stan är det som gäller i första hand för dig och familjen?

-Hade jag haft ett elitinnebandylag i staden man växer upp i (Örebro) så kanske jag hade blivit kvar men jag ville spela på högsta nivån och då var alternativet att röra på sig. Men som sagt är ju familjesituationen en helt annan idag än när jag bytte klubbar tidigare i karriären.

Du är ju fortfarande relativt sett ung så hur ser du på din innebandyframtid? – Kommer du lira i tio år till och då förmodligen ligga i den absoluta poängligatoppen genom alla tider?

-Innebandymässigt går det nog att köra på många år till men även här är det kanske mer saker utanför innebandyn som styr hur mycket tid man kan lägga på sin sport. Men att lägga av är definitivt inget jag funderat på än så länge.

Du delade förstaplatsen i poängligan förra säsongen trots att det blev färre poäng än vanligt för din del – hur summerar du själv säsongen för egen del och för laget?

-Jag tycker ändå att det är en OK säsong för egen del och att det blev färre poäng än vanligt har nog flera faktorer. Men att jag spelade mer center denna säsong spelar in då jag som forward oftast gör mer poäng. Vad det gäller laget så slutar vi sjua i serien men är ändå slutspelsklara relativt tidigt. Sedan i slutspelet möter vi ett Pixbo som är väldigt bra och tyvärr räcker vi inte till då.

Du har ju under din tid i Linköping alternerat center och forwardsrollen – så var tycker du själv att du gör dig mest rättvisa?

-Bra fråga, jag är egentligen inte kräsen vad det gäller vilken position jag spelar på. Jag har ju mest varit center genom åren men med Gillek som tränare har han velat få mig att producera mer poäng och då har jag spelat forward en hel del. Så med ny tränare får vi se vad det blir som gäller för min del men jag känner inte att forward eller center är viktigast för mig utan snarare vilka spelare jag spelar med i femman och att vi hittar kemin mellan oss.

Nu är du en av de mest rutinerade i Linköpingstruppen och har ett antal säsonger i klubben – vad ser du krävs för att ta ytterligare ett kliv mot toppen för Linköping?

-Det är väldigt små marginaler som spelar in anser jag. Tittar man på förra säsongen då vi stör Storvreta rejält i kvarten och där de senare tar guld så förstår man att vi inte är långt borta. Men givetvis måste då alla spelare och formationer nå högsta nivån samtidigt när slutspelet drar igång.

Några spännande nya unga spelare är klara för klubben till nästa säsong – vad säger du om truppbygget?

-Vi får in fyra spelare med mycket skills vilket givetvis är bra. Fox har varit en ledande back i ett semifinallag (Växjö) så han vet vad som krävs. Hemmingberg har gjort massor av mål i SSL och fick nu också känna på ett slutspel vilket är bra. Aldeeb är garanterat spelsugen efter att få mindre speltid i Falun och Seth (Victor) lär växa i ett SSL-lag. Så ag tycker det ser bra ut fr laget med dessa spelare och det känns som vi blir starkare i offensiven med dem.

Utöver det så jobbar du ju som lärare på NIU (Innebandygymnasiet) så hur ser framtiden ut för Linköping på ungdomssidan?

-Det ser bra ut tycker jag och inför denna försäsong kommer bland annat Filip Laurell född 2007 köra försäsong med SSL-laget. Men rent generellt handlar nog mycket om att orka hålla i intresset och träna hårt för de yngre spelarna. Så motivation och ambition är ibland viktigare än teknik skulle jag säga för att nå upp till SSL-laget.

I och med det nya kontraktet så gör du dig redo för din tolvte SSL-säsong – hur känns det att dra igång en ny försäsong med löpning i spåret och allt vad det innebär?

-Jag tycker fortsatt det är roligt och för egen del föredrar jag definitivt att träffa laget och köra gemensam fysträning än att köra på egen hand så det blir kul att vi drar igång nu igen.

Simon Palmén:

  • Ålder: 30 (född 1993)
  • SSL meriter: 6 säsonger i Linköping och innan dess 2 säsonger i Warberg, 2 säsonger i Falun och 1 säsong i Örebro. 543 poäng producerade i grundserie och slutspel i SSL. SM-guld med Falun.
  • Landslag: 20 A-kamper och 19 poäng. VM-silver 2018.