Sent avgörande när Linköping vann kvartsfinal 3

20 mars 2018 23:21
SSL HERR

Med futtiga 68 sekunder kvar av matchen smällde Eric Björk in segermålet 5-4 (3-1, 1-1, 1-2) inför 1176 nöjda hemmasupportrar i Linköpings Sporthall. Därmed är Linköping återigen i förarsätet i kvartsfinalserien (ledning 2-1 i matcher).

Det stod direkt klart att Linköpings oerhört bleka insats senast borta mot Växjö var bortglömd. Hemma i Sporthallen trivs laget och första periodens 3-1 ledning (14-4 skott på mål) var odiskutabel. Alla tre målen i första erioden kom inom tre minuter av Gustav Fritzell, Felix Lnaver och Petter Alm

Linköping fortsatte spela starkt och stabilt även i inledningen av mittperioden. Logiskt satte Oskar Hovlund 4-1 efter fem minuters spel. Växjö reducerade till 4-2 mitt i perioden och andra halvan av perioden blev ett ställningskrig.

I tredje var det Växjö som förde kommandot och Linköpings tidigare så självsäkra spel blev något mer ängsligt. Två snabba Växjömål i inledningen av tredje och matchen var utjämnad (4-4).

Efter kvitteringen böljade spelet, men det inte var jättemycket klara målchanser. Minsta misstag skulle bli kostsamt och båda lagen var avvaktande i slutet av matchen. Men med lite mer av minuten kvar drog Gustav Fritzell på sig ett gäng Växjöspelare för att sedan släppa ut bollen till Eric Björk som i snäv vinkel från vänsterkanten skickade upp 5-4 i nättaket bakom Eero Kosonen i Växjöburen.

Björks mål blev det som avgjorde och Linköping gick upp till en 2-1 lednning i kvartsfinalserien. Nästa match spelas i Växjö på fredag kväll. Kan Linköping bryta hemmavinsterna då?