Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Hovlund och Martin Karlsson med i blågults bantade trupp

20 januari 2021 12:37

Oskar Hovlund och Martin Karlsson finns glädjande nog med när de nya förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman släppte sin första landslagstrupp. Det är 20 utespelare och tre målvakter som i dag presenterades och som skall åka på landslagsläger i Västerås den 4-7 februari.


Innan jul presenterades en 41 man stor svensk bruttotrupp av de nya förbundskaptenerna. Då var riktlinjen att dessa spelare var att betrakta som landslagsaktuella nu när vi har ett VM i Finland i slutet av 2021. Men inför lägret i Västerås har nu truppen bantats rejält men båda våra aktuella spelare finns fortsatt med vilket är superkul!

De båda Linköpingsspelarna har varit dominanta denna säsong i SSL för sitt Linköping. Oskar Hovlund har visat att han är en av ligans absolut bästa backar och har varit mer eller mindre given i landslaget de senaste åren. Att Martin Karlsson nu åter finns i ett landslag är kanske lite mer överraskande men mycket välförtjänt. ”Marre” står på tio spelade A-landskamper även om det var ett tag sedan har denna säsong hunnit med fina 16 mål och nio assist på 15 matcher. Men ännu viktigare är att dessa båda stjärnlirare driver laget med deras fina inställning i match efter match.

Vi säger stort grattis och önskar lycka till Oskar och Martin!