Falun utjämnade till 1-1 inför storpublik i Sporthallen

4 april 2018 22:39
SSL HERR

Semifinalserien är utjämnade till 1-1 sedan Linköping inte lyckats upprepa sin fantastiska offensiv från första matchen. Slutresultatet blev 2-6 (0-2. 0-2, 2-2) i Sporthallen inför hela 2018 personer.

Matchen var spelmässigt jämn kanske till och med övervikt för hemmalaget. Men jämfört med första semifinalen så hade inte Linköping alls samma skärpa i avsluten samtidigt som Falun hade snäppat upp försvarasspelet avsevärt. Falun hade en mer normal utdelning och kunde relativt enkelt hålla undan i slutskedet.

Linköpingstränaren Johan Astbrant fick i sista stund kasta om i formationerna då Martin Karlsson fick kasta in handduken på grund av sjukdom. Resultatet blev tre helt nya anfallsformationer jämfört med vinstmatchen i Falun.

Tungt slut på första perioden

Linköping skapade en hel del vassa chanser i första perioden men det ville sig inte och normalt bombsäkra målskyttar fick inte bollarna på mål. I stället var det Falun som kunde rycka åt sig en 0-2 ledning där andra målet kom väldigt psykologiskt tungt när klockan stod på 19:59.

0-2 även i andra

Även i andra gick det tungt för Linköpingsoffensiven. Mycket halvchanser men många passningar bröts eller täcktes av Faluspelare. Samtidigt kunde Falun utnyttja sina chanser och även mittperioden slutade 0-2.

50 minuter innan Linköping spräckte nollan

Linköping och Felix Lanver spräckte till slut nollan i powerplay när nästan 50 minuter gått av matchen. Visst hopp tändes, men när Falun nästan omedelbart svarade med 1-5 (även det med en man mer) så kändes det återigen jobbigt. Linköping kunde visserligen snygga till siffrorna till 2-5 genom Gustav Fritzell i spel 5 mot 3 men någon nerv blev det riktigt aldrig. Falun kunde sedan spika slutresultatet 2-6 när målvakt Robin Laakso hade plockats ur sin bur.

Därmed har vi 1-1 i matcher i kampen om en plats i Globen. Semifinal 3 avgörs på fredag i Jalas Arena och semi 4 spelas i Linköpings Sporthall på måndag.