Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta kl 15:00 i eftermiddag

1 november 2020 08:02

Efter tre raka vinster möter Linköping i eftermiddag Storvreta och ska det bli en ny vinst krävs såklart en 100 procentig insats. Matchen spelas helt utan publik efter veckans nya strikta publikregler för Östergötland. Matchen följer ni på Corren.se.


Linköping har efter preimärförlusten mot Mullsjö fått upp farten rejält. Tre raka vinster och dessutom en hel massa mål mot Höllviken, Sirius och senast Team Thorengruppen har tagit Linköping högt upp i tabellen. Men samtliga dessa tre lag ligger i botten och idag är det istället serieledande Storvreta som står på andra sidan.

-Skillnaden mot Storvreta jämfört de senaste matcherna är att vi nu måste göra allt ännu bättre både i anfallsspelet och försvarsspelet om vi ska kunna vinna, säger Linköpingstränaren David Gillek inför toppmatchen mot Storvreta.

Dagens match som flyttades till idag för att kunna spelas inför 300 åskådare spelas alltså nu helt utan publik efter de nya hårdare reglerna som gäller för bland annat region Östergötland. Hur har detta påverkat spelarna?

-Visst längtar alla efter att få spela inför publik men jag tycker spelarna situationen och vi har vant oss vid tomma läktare, fortsätter Gillek.

Målvakten Andreas Blom var vass senast mot Thorengruppen och Linköping har också flera spelare med högt i poängligan där Matej Jendrisak och Viktor Palm producerat nio poäng var. Simon Palmén, Martin Karlsson och Oskar Hovlund har alla tre redan kommit upp i åtta poäng.

Läget i laget

-Vi har några frågetecken på spelare vi testar i under dagen. Men både Jesper Alm och Tom Carlsson som vi saknade mot Thorengruppen är tillbaka och spelklara idag, säger Gillek om läget i truppen.

Motståndarkollen Storvreta

Uppsalalaget har öppnat serien starkt med fyra raka segrar även om man precis som Linköping kanske inte stött på de starkaste lagen i serien än. Albin Sjögren har öst in 13 poäng och Tobias Gustafsson har hunnit med åtta mål på fyra matcher. Men även om offensiven imponerar så är det värt att lyfta fram att Vreta endast släppt in 14 mål på fyra omgångar.

Linköping vs Storvreta kl 15:00 Linköpings Sporthall

Matchen ser ni på Corren.se eller Expressen.se