Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Slutspelsklart när Storvreta kommer på besök

4 mars 2019 12:42

I går säkrade Linköping definitivt en slutspelsplats och nu handlar allt om att spetsa till formen och försöka komma så högt upp i tabellen som möjligt. I morgon kommer serieledande Storvreta till Sporthallen med målet att säkra seriesegern. Tuff match är därmed att vänta!


Linköping är klara för sitt åttonde SM-slutspel under sin nionde Superligasäsong, ett svårslaget facit. Topparna är självklart de båda SM-finalerna 2015 och 2016.

I morgon tisdag kommer tabellettan och regerande svenska mästarna Storvreta till Sporthallen. Detta blir en långt ifrån betydelselös match trots att båda lagen är slutspelsklara och det återstår tre omgångar.

För Linköping handlar de sista omgångarna om att befästa sin topp-4 placering i tabellen där Växjö och Pixbo utmanar underifrån (båda fem poäng bakom). Fördelen med att sluta fyra eller bättre är att Linköping då får en eventuell sjunde och avgörande match hemma i Sporthallen i kvartsfinalspelet. Men än bättre vore om Linköping skulle kunna ta sig upp på en tredjeplats (Mullsjö är nu trea tre poäng före) vilket skulle betyda att man utöver hemmaplansfördelen även får välja vilket lag man vill möta (av de som ej valts av ettan och tvåan i serien).

Storvreta har ju gått som tåget och är i princip redan klara seriesegrare dä man är nio poäng före Falun med tre matcher kvar. Men för att vara helt säkra på att få välja kvartsfinalmotstånd först krävs minst en poäng till för mästarna.

Så vilket kvartsfinalmotstånd väntar då för Linköping och Storvreta? Uppsalapubliken (och Storvreta) drömmer säkert om ett möte med Sirius (just nu åtta). Men skulle i stället Kalmarsund eller Jönköping lyckas ta sig upp på en åttondeplats så väljs nog de av Storvreta.

För Linköpings del så tyder väldigt mycket just nu på att det blir en repris på förra årets kvartsfinal mot Växjö. Men mycket kan hända och att möta just Växjö känns nog säkerligen rätt angenämnt för Linköping med tanke på förra säsongens utskåpning av Växjö i kvartsfinalspelet.

Ni har väl sett att klubben lanserat fina biljettpaket lagom till serieavslutningen. Så familjer, ungdomslag och kompisgäng kan köpa biljetter till fantastiska priser till både matchen mot Storvreta i morgon och Falun lördagen den 16/3. In på biljettsidan och köp dessa paket.

Linköping-Storvreta tisdag kl 19:15 Linköpings Sporthall