Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Ahmad Aldeeb lämnar Falun för Linköping

24 april 2024 11:43

Linköping värvar Ahmad Aldeeb från Falun och adderar därmed en ung, vindsnabb och poängstark forward inför kommande säsong. Signalerna är tydliga – Linköpings offensiv ska vässas rejält och Aldeeb är en av spelarna som ska hjälpa Linköping att nå nya höjder!


20-årige Ahmad Aldeeb har spenderat de två senaste säsongerna i Faluns SSL-lag tillsammans med storebrorsan Omar. Men nu står det alltså klart Aldeeb bröderna splittras. Omar är klar för allsvenska Strängnäs medan Ahmad tar klivet till Linköping och därmed kommer lite närmre hemstaden Strängnäs där Ahmad för övrigt firade stora triumfer innan Faluflytten (44 poäng på 22 matcher i Allsvenskan sista säsongen).

-Vi får in en väldigt spännande spelare i en bra ålder och som nu fått erfarenhet från en bra miljö i Falun. Ahmad tillför snabbhet och aggressivitet i vårt anfallsspel vilket vi eftersträvar, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om värvningen.

Välkommen till Linköping – hur har du resonerat nu när du byter SSL-klubb?

-Stort tack! Jag har fått en väldigt bra helhetsbild av Linköping både som lag och organisationen där allt känns proffsigt skött så det var absolut en av anledningarna. Det passade mig också bra att gå till Linköping för att kunna ta nästa steg i min innebandyutveckling och det känns verkligen som Linköping har något riktigt bra på gång som jag vill vara en del av.

Du har redan själv nämnt att du nu är redo för en större SSL-roll än den du fått i Falun – så vad hoppas du ska hända i Linköping för din del?

-Jag hoppas såklart att jag ska bli en viktig spelare för laget och vara en spelare som bidrar med poäng och också avgör matcher. Så jag kommer jobba stenhårt för att vi ska gå så långt som möjligt framöver och vinna så mycket matcher som möjligt.

Det har blivit 28 poäng i Falutröjan under dina två SSL-säsonger – detta trots relativt begränsad speltid. Hur ser du på säsongerna du haft i Falun?

-Jag ser det framförallt som en stor erfarenhet då jag har varit med och vunnit Champions Cup, Svenska Cup guldet och gått långt i slutspel och sparrat mot de bästa spelarna varje dag på träningar så visst är jag tacksam över det jag fått med mig från säsongerna Falun.

Linköping nämns ofta som ett stabilt lag med fysiskt starka spelare och med ett ramstarkt försvarsspel – hur ser du på att komma in i detta gäng och vad är det främst du vill addera med ditt sätt att spela Innebandy?

-Ja Linköping är ett stort fysiskt lag och jag hoppas kunna komma in med fart och ett högt tempo bland forwards. Men jag gillar även närkampsspelet och är stark på bollen så det vill jag också tillföra utöver att vara en poängspelare med fart under fötterna.

En spelare du känner väl är ju Melker Hemmingberg då ni lirat en hel del ihop i både Falun, Strängnäs och U19-landslaget. Men även Linköpings tredje nyförvärv Viktor Seth har du spelat med i Strängnäs och allsvenskan. Vad säger du om att ni nu kommer lira i samma lag igen?

-Melker och jag är väldigt, väldigt goda vänner och som sagt Viktor Seth känner jag bra sedan innan. Men även Olle (Abrahamsson) har jag spelat med i Strängnäs så det känns både kul och tryggt att komma till ett lag där man känner en del spelare sedan innan.

Linköping har ju nu en fin trend av att nå slutspel men samtidigt har det blivit uttåg i kvartsfinalerna de senaste säsongerna – vad tror du behövs förbättras framöver om Linköping ska nå semifinal och kanske en SM-final?

-Det kanske inte är jättelätt att svara på för mig men det jag tänker på är att Linköping spelat bra och vunnit mot topplagen för att sedan tappa poäng mot lag längre ned i tabellen. Så kan man få till en lite jämnare säsong och sluta högre upp i tabellen så får man mer respekt med sig in i slutspelet. Väl i slutspelet handlar det om att ställa om till slutspelsinnebandy och inte bjuda motståndet på så mycket.

Så avslutningsvis hur laddad är du att säsongen 24/25 ska dra i gång och när finns du på plats i din nya hemstad?

-Jag är väldigt taggad på att få komma i gång med nästa säsong i Linköping och jag har redan dragit igång med min egen försäsong. Jag kommer flytta permanent till Linköping i början av juli så från och med då finns jag på plats!

Ahmad Aldeeb

  • Ålder: 20 (född 2003)
  • Position: Forward (leftare)
  • Landskamper: 8 st. U19-landskamper med 8 producerade poäng
  • Meriter i urval: Två säsonger med Falun och 28 SSL-poäng, Champions Cup guld, Svenska cupen guld och 89 poäng i Allsvenskan med Strängnäs under tre säsonger.