Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta borta i dag kl 17:00

9 mars 2024 08:05

Linköping som i veckan blev slutspelsklara möter i kväll svenska mästarna Storvreta på bortaplan i IFU Arena. Linköping är ett av få lag som tagit tre poäng av Storvreta denna säsong och en ny vinst idag skulle definitivt boosta laget inför slutspelet som drar igång snart.


Läget i laget

I förlustmatchen senast mot Helsingborg var det för trubbigt framåt samtidigt som FCH fick göra för enkla mål. Att dessutom samtliga fyra Linköpingsmål gjordes av backar hör inte heller till vanligheterna (två mål av Oskar Hovlund och ett var av Filip Samuelsson ochJosef Rypar). Just Hovlund var hetaste Linköpingsspelaren i mötet med Helsingborg och för att få fart på anfallspelet spelade Ogge forward under andra halvan av matchen. Om det blir fortsättning på det mot Storvreta idag får vi se?

Bortakollen Storvreta

Serieledare och fem raka vinster där det senast blev derbyvinst mot jumbon Hagunda. Storvreta är just nu två poäng före Falun med två matcher kvar och gissningsvis vill man behålla sin förstaplats både i prestigekampen med dalalaget men kanske framförallt för att då få välja kvartsfinalmotstång först. På spelarsidan fortsätter rookien och Gabriel Kohonen att ösa in poäng samt att en annan skicklig avslutare Filip Eriksson hittat poängformen ju längre serien gått. Men som vanligt när man möter Storvreta är det skickliga spelare på samtliga positioner.

Tre punkter inför matchen:

  • Avspända?!? Möjligen kan Linköping spela ut en aning nu när man vet att slutspelsplatsen är säkrad? Det har varit lite statiskt Linköpingsspel framförallt offensivt på slutet (bortsett från inledningen mot Nykvarn) så kanske det släpper nu?

  • Repris!?! - När lagen möttes i Sporthallen hade Linköping bra koll på Storvreta och höll oftast uppsalalaget på utsidan. Dessutom avslutade Linköping matchen övertygande med tre raka mål i tredjeperioden och gick från 2-4 till 5-4 vinst!

  • Coachduellen!?! - David Gillek och Mika Kohonen möttes otaliga gånger på planen som spelare genom åren och börjar nu även få rutin i att möta varandra som tränare.

Storvreta vs Linköping söndag kl 17:00 i IFU Arena

Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen