Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Pixbo - sista hemmamatchen innan VM

11 november 2018 08:35
SSLherr

I dag vid lunchtid (13:00) möter Linköping ett formstarkt Pixbo och laget som lyckas vinna tar ett kliv upp bland lagen i serietopp medan förloraren riskerar att halka efter en aning inför VM-uppehållet om någon vecka. Viktiga poäng står på spel i Sporthallen!!


Linköping kommer från en förlust borta mot Storvreta där en svag första period blev för tuff att hämta ikapp mot de svenska mästarna, detta trots bättre spel i andra och tredje perioderna. Mot Pixbo i dag krävs garanterat tre bra perioder för att vinna. Mot Storvreta var Jesper Alm, Ondrej Nemecek och Adam Zetterström tre av målskyttarna medan fler av de normalt starka målskyttarna fick lämna IFU Arena mållösa.

Läget i laget:

Alla har lämnat klartecken till spel och vem som vaktar kassen av Robin Laakso (började mot Storvreta) och Andreas Blom (stod senast hemma mot Sirius) återstår att se. VM närmar sig med stormsteg och den av Linköpingsspelarna som nog ligger närmast en plats i den svenska truppen till Prag är Simon Palmén. Och Palmén har verkligen visat VM form de senaste matcherna och centerns 14 assist på 10 matcher är riktigt vasst.

Motståndarkollen Pixbo:

Pixbo är inte helt lätta att tippa en bit in på säsongen. Vinster mot topplagen Storvreta, Falun och Dalen har varvats med förluster mot Örebro och Sirius i andra änden av serien. Men då borde Pixbo besitta en hög högstanivå och nu har laget vunnit de tre senaste matcherna och skuggar Linköping en poäng efter i tabellen. Gustav Fritzell som ju lämnade Linköping för Pixbo har kommit i gång bra i nya klubben precis som Andreas Stefansson (också ny men från AIK) som är poängbäst i Pixbo.