Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Revanschsug inför kvällen bortamöte med Kalmarsund

9 januari 2019 10:46

I kväll möter Linköping Kalmarsund på bortaplan och det ser bra ut i truppen samtidigt som det finns en stor revanschlust i laget efter att man förlorade mot just Kalmarsund på hemmaplan i första mötet.


Linköping har mött Kalmarsund många gånger de senaste åren (och i princip alltid vunnit) men då har det handlat om träningsmatcher. Men när nu smålänningarna är tillbaka i SSL så är det de som ligger på plus sedan man vann mot Linköping i Sporthallen med 5-4 i oktober. Ett resultat som sved rejält för Linköping.

-Matchen mot Kalmarsund hemma var förmodligen vår svagaste insats den här säsongen. Vi var inte alls beredda på det fysiska spelet den gången. Så nu gäller det att vi är beredda att ta fighten på de tuffa ytorna om vi skall vinna, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför kvällens match.

Läget i laget:

Backen Marcus Berglund som saknades senast mot Höllviken är nu frisk och återkommer. Dessutom är Felix Forslund tillgänglig på dubbellicens från Linköping FBC och stärker upp ytterligare på backsidan. Dock saknas fortsatt Anton Karlsson i laget. Simon Palmén är inte bara poängbäst i Linköping (31 poäng) han har också producerat poäng i samtliag 17 SSL-matcher så här långt vilket imponerar stort. Andreas Blom stod i söndags mot Höllviken men om det blir Blom som fortsätter eller om det blir Robin Laakso i buren i kväll återstår att se.

Motståndarkollen Kalmarsund:

Kalmarsund fick ingen kanonstart på det nya året då man lite överraskande föll hemma med 4-7 mot Jönköping. Men ser man på säsongen som helhet är det med beröm godkänt för nykomlingen. Man är definitivt med i slutspelsracet och det är hela 13 poäng ned till Örebro på nedflyttningsplatsen. Så Kim Nilsson och hans mannar lär definitivt titta mer uppåt än nedåt i tabellen.

FBC Kalmarsund-Linköping - Kalmar Sporthall kl 19:00. Ni ser matchen på SSL play