Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Mycket positivt trots förlust mot JIK

16 augusti 2020 08:40

Det blev Linköpingsförlust 3-4 (1-2, 1-0, 1-2) i första träningsmatchen för säsongen hemma mot Jönköping. Men resultatet kändes mindre viktigt utan det viktigaste att det till stora delar nya laget nu är i gång med matchspel och laget ser spännande ut.


Linköping med nio nya spelare i truppen inledde med fem av dessa mot Jönköping. I frånvaro av skadade landslagsbacken Oskar Hovlund var samtliga tre backformationerna nykomponerade (Josef Rypar, Nicola Bischofberger samt Jonathan Hallin var de tre nya backarna) och det krävdes en period innan samspelet satt bättre.

Snyggt mål av Palm

Linköping tog dock ledningen när en av de nya spelarna Viktor Palm snyggt satte 1-0 på volley. Men JIK:s spel satt aningen bättre i första perioden och därför var det inte ologiskt när smålänningarna vände till 1-2 innan perioden var över. Andreas Blom var bäste hemmaspelaren i första perioden.

Bättre i andra men avsluten satt inte

I mittperioden fick hemmalaget spelet att stämma bättre och succesivt tog man över mer och mer av spelet. Men Matej Jendrisaks 2-2 mål mitt i perioden (assist från Olle Abrahamsson) blev det enda målet trots många fler chanser. JIK var förvisade till mer kontringsspel under andra perioden.

Nya spelare och Känzig mål i tredje

Till tredje perioden så stuvade Linköpingscoacherna Gillek och Astbrant om i formationerna. Bland annat klev nye centern Tom Carlsson in i matchen. Efter en missad straff (Palm) så fick JIK bra träff under en period mitt i tredje perioden. Två snabba mål efter fint spel gav bortalaget en 2-4 ledning med tio minuter kvar. Linköping lyckades sätta 3-4 när nya Deny Känzig fick på ett bra skott från högerkanten men trots ett försök med plockad målvakt i slutet lyckades man inte kvittera.

Dubbla träningsmatchern nästa helg

För Linköpings väntar nu en träningsvecka innan man nästa helg åker till Kalmar för möte med tjeckiska Bohemians på fredag kväll och möte med SSL-kollegan Kalmarsund på söndagen.