Äntligen vinst igen för Linköping

7 december 2022 20:56

Linköping är ett vinnande lag igen! Kvällens svåra bortamatch mot Pixbo i Wallenstam Arena slutade med vinst 6-4 sedan Linköping äntligen gjort tre bra perioder i samma match och stängt ned ett offensivt duktigt Pixbo.

Lögga gav Linköping en kanonstart

Linköping fick en kanonstart på matchen när backen Emil Lögdberg stod för en fin soloprestation och gav Linköping ledningen innan minuten spelats. Linköping inledde också matchen bra och ägde mycket boll. Men Pixbo kom mer in i matchen och det blev också två snabba hemmamål (mindre än minuten mellan 1-1 och 2-1). Linköping svarade dock upp när Simon Palmén i slutet av perioden påpassligt satte 2-2 efter en studs i sargen.

Olle med en delikatess

Olle Abrahamsson stod för matchens prestation när han på egen hand gled genom Pixboförsvaret och satte upp 3-2 ledningen i krysset. Pixbo kvitterade återigen via ett backskott men Linköping vek inte ned sig ikväll och mycket tack vare vasst målvaktsspel av Gustav Jansson så var det Linköping som ledde efter 40 minuters spel. Palmén gjorde det fjärde målet på retur efter Rypars skott.

Tvåmålsledningen viktig

Med tanke på Linköpings dåliga trend så kändes Pixbos 4-4 mål i början av tredje typiskt. Bollen studsade på en Linköpingsfot in bakom Jansson i mål…Men Linköping höll trots allt spelet väl uppe och när Oskar Hovlund gjorde 4-5 mitt i perioden var känslan att detta faktiskt kunde gå vägen. Martin Karlsson gav Linköping en tvåmålsledning för första gången i matchen när 6.5 minut återstod och trots det skriande poängbehovet agerade Linköping säkert i slutet. Pixbos försökte givetvis med 6 mot 5 spel men lyckades inte få in några mål och Linköping kunde hålla undan i slutminuterna och äntligen få fira en seger!