Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Simon Palmén siktar mot VM men först väntar Örebro

10 augusti 2018 14:34
SSL herr

I december spelas VM i Prag och nye Linköpingsspelaren Simon Palmén ligger bra till för en plats i Svenska truppen. Men först väntar första säsongen i Linköping för centern och i morgon skall han möta sitt gamla lag Örebro i en träningsmatch.


Hur ser du på din första tid i Linköping?

-Det känns riktigt bra både i laget och det sociala runt omkring. Vi har blivit väldigt bra mottagna av alla och nu har vi kommit in i vår nya lägenhet och på måndag börjar jag nya jobbet så det känns riktigt bra. Spelmässigt är det självklart mycket som är nytt med ett för mig helt nytt spelsystem och nya spelare runt omkring, men jag kommer in i det mer och mer.

Du kommer dessutom att jobba med innebandy i Linköping

-Ja, jag är instruktör på Fria Lärovekens innebandygymnasium det är samma roll jag haft i Örebro innan jag flyttade hit, så det känns utmanande att få träffa alla unga spelare.

Sedan siktar du på landslaget och VM i Prag i december.

-Jag har varit med på de senaste landslagssamlingarna och det har gått bra för mig samtidigt som jag fått väldigt bra feedback från förbundskapten Hill om hur han ser på mig, så det känns bara positivt. Snart är det dags för nästa samling och jag siktar självklart på att komma med och förhoppningsvis få spela VM med Sverige.

Hur ser du på skillnaderna i din roll i Linköping jämfört med Warberg, Falun och Örebro som du spelat SSL-innebandy för innan?

-Mina styrkor är samma i alla lag så där skiljer det sig inte. Sen hade jag kanske lite mer speltid i Örebro än i Falun men jag spelade ju mycket powerplay i Falun vilket jag hoppas få göra i Linköping också. Men oavsett vilket lag jag spelar i vill jag vara drivande i den femma som jag tillhör oavsett om det är i en första, andra eller tredjeformation.

Du gjorde dina första matcher i Linköpingströjan förra helgen mot Kalmarsund. Du spelade center med Martin Karlsson och Felix Lanver som forwards - vad säger du om de matcherna?

-Det var våra första matcher tillsammans och självklart är vi inte helt samspelta än. Vi har haft mycket försvarsfokus på träningarna så här långt och det tycker jag ändå gick bra. Det är ju det träningsmatcher är till för och det kommer att lossna mer och mer för oss framöver.

I morgon väntar Örebro i en träningsmatch - det lag du nu lämnat. Vad är känslan inför det mötet?

-Det ska verkligen bli jättekul att möta Örebro i morgon. Det blir intressant att se var de står i sina förberdelser. Självklart önskar jag att de ska gå bra för dem kommande säsong även om jag vill trycka till dem just när vi möts.

  • Linköping (SSL) -Örebro (SSL) - Lördag 11/8 kl 12:00 Linköping Sporthall.
  • Linköping FBC (Div 1) - Örebro Ungdom Lördag 11/8 14:30 Linköping Sporthall.

Linköping saknar fortsatt Matej Jendrisak (rehab efter knäoperation). Även Marcus Berglund är borta (p.g.a. flytt) i matchen mot Örebro.