Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

Inför FC Helsingborg hemma i kväll kl 19:00

2 mars 2022 09:22

I kväll drabbar de två formstarkaste lagen i SSL samman i Linköpings Sporthall. Linköping med fyra raka vinster möter Helsingborg som har fem raka segrar. Lagen ligger trea och fyra i tabellen på samma poäng och vinnaren tar ett bastant grepp om en topp-4 placering då endast tre omgångar återstår.


Linköping svacka är ett minne blott och med fyra raka vinster och endast tre omgångar kvar av grundserien så känns laget mycket slagkraftigt och en topp-4 plats i tabellen och hemmaplansfördel i ett kommande slutspel känns klart realistiskt.

Men för att förlänga vinstraden måste SSLs formstarkaste lag Helsingborg betvingas i kväll. När de båda lagen möttes i Skåne strax innan jul hade Linköping bra koll på FCH och vann med klara 8-3.

-Det blir en tuff match helt klart. När vi vann borta mot dem var det jämnt i två perioder innan vi gick ifrån i tredje. Helsingborg är ett lurigt lag att möta men gör vi det vi ska i morgon ska mycket till för att de ska kunna slå oss, sa Linköpings Olle Abrahamsson i gårdagens intervju inför matchen.

Läget i laget:

Ytterligare förbättrat truppläge enligt Linköpingscoachen David Gilleks rapport. Nicola Bischofberger fanns med på bänken senast mot DIF men nu är den schweiziske landslagsbacken helt klar för spel. Martin Hovlund som gjort en del byten under den struliga backperioden som varit finns dock fortsatt med och är tillgänglig för spel. Hallin, Blom och Bäckman Forkner saknas fortsatt.

Bortakollen FCH:

Helsingborg har imponerande fem raka vinster (och vunnit sju av de åtta senaste) där segrar borta mot Storvreta och Växjö imponerar lite extra. Vass och bred offensiv och starkt målvaktsspel från Edling har vi vant oss vid men på slutet har även skåningarna fått ordning på defensiven så Linköping får en rejäl utmaning över hela banan. Linköpingsbekante Max Wahlgren är poängbäst i laget med 54 poäng.

Hot topics:

-Nollan Leo!!! – Leo Torell Hagström spikade igen senast mot DIF i 6-0 vinsten och inkasserade första (men absolut inte sista) ”nollan” i SSL. Och med över 80% i räddningsstatistiken är dessutom Leo bäst av alla förstamålvakter i SSL!

-21 x 3!!! – Olle Abrahamsson, Simon Palmén och Martin Karlsson för en liten intern kamp om vem som skall ta hem Linköpings interna skytteliga. 21 mål från alla tre imponerar!

-Klacken!!! – I de senaste hemmamatcherna har Linköping fått extra fin hjälp från läktaren då en klack formerat sig och lyft laget lite extra - Förhoppningsvis hänger dem i under grundseriens slut och i ett ev. slutspel!

Linköping vs FC Helsingborg i kväll kl 19:00 i Linköpings Sporthall

Kvällens matchvärd är Beijer Byggmaterial