Pixbo vann rond 2 trots stark Linköpingsstart

24 mars 2024 15:14

Linköping kom ut jättebra i dagens kvartsfinal mot Pixbo. Men trots ledning med 3-0 efter första perioden gled matchen ur händerna och gästerna Pixbo kunde vinna även den andra kvartsfinalen. Slutresultatet blev 3-5 (3-0, 0-4, 0-1).

Starkt och effektivt Linköping i period 1

Linköping fick period 1 precis dit man ville. Klassisk slutspelsinnebandy gav utdelning och mer fysiskt spel passade inte gästerna alls. 3-0 stod det efter 20 minuter där Simon Palmén, Josef Rypar (i powerplay) och Lukas Eldholm (boxplay) var målskyttar.

Pixbo tilläts spela sitt spel i 2:a

Mittperioden blev helt tvärtom. Pixbo fick spela sitt spel fullt ut vilket resulterade i att målen trillade in och vändningen till 3-4 var ett faktum. Efter två perioder med två helt olika matchbilder och frågan då var vilket hemmalag vi skulle få se i tredjeperioden?

Aldrig nära för Linköping i tredje

Slutperioden blev den jämnaste av de tre. Men Linköping kom ändå aldrig tillräckligt nära för att utmana om segern sedan Pixbo dessutom gjort 3-5 i powerplay. Pixbovinsten betyder att man nu har 2-0 i matcher inför match 3 i Mölnlycke på tisdag.