Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Nykvarn borta i dag kl 17:00

3 mars 2024 08:16

Linköping åker idag till den lilla sörmländska orten Nykvarn med det givna målet att bryta den förlusttrend man har. Linköping slog Nykvarn hemma och hemmalaget har dessutom ett extremt tufft skadeläge för tillfället vilket borde tala för bra läge för Linköping…


Så vad säger Linköpingstränaren David Gillek? Är detta en match man bör vinna?

-Det tycker jag och det gör vi om vi kommer upp på vår bästa nivå. Men de har under säsongen varit starkare hemma plus att de spelar för att stanna kvar i SSL vilket innebär att det kommer bli en tuff match.

Linköping har satt sig en något onödig situation med fyra omgångar kvar. Den relativt säkra slutspelsplatsen man hade i januari är nu efter ett antal förluster på raken (visserligen mot bra lag) mindre säker och nu gäller det att ta poäng i slutet av grundserien, detta för att först och främst nå slutspel men också för att komma till ett slutspel med god form.

-Vi har denna vecka lagt mycket fokus på att ha samtal både med hela laget och i formationer för att lyfta upp saker vi behöver förbättra för att börja vinna matcher. Men vi känner ett lugn och har sen stark tro på det vi gör så vi kommer jobba hårt för att avsluta grundserien på ett bra sätt, säger coach Gillek om hur man jobbar med att vända trenden.

Läget i laget

Alla Linköpingsspelare är fortsatt tillgängliga och därmed kan Gillek mobilisera exakt de formationer som önskas. Viktige Kevin Söderling som blev målskytt senast mot Pixbo och toppar interna skytteligan (tillsammans med Oskar Seth på 20 mål) förlängde sitt kontrakt i veckan. Bra jobb av Sportchef Johan Fredriksson.

Bortakollen Nykvarn

Nykomlingen Nykvarn har verkligen fått en tuff första SSL-säsong då man tappat flera nyckelspelare på grund av skador. Senast i raden är landslagsstjärnan Hampus Ahrén som spelat färdigt denna säsong och innan dess så skadade sig Waldemar Ahlroth (mot just Linköping i Sporthallen) och saknas sedan innan gör även supervärvningen Jesper Lindström (från Kalmarsund). Det spekulerades i slutspel för Nykvarn redan säsong ett i SSL men förutom alla skador man drabbats av så fick man en tuff start på säsongen (då man mötte alla topplag inledningsvis) och nu får allt krut läggas på att fixa nytt SSL-kontrakt. Både Helsingborg och Karlstad vann igår och nu är nedflyttningsplatsen läskigt nära för Nykvarn. Så räkna med att sörmlänningarna går ”all in” i dagens match…

Tre punkter inför matchen:

  • Innebandyförsvar???Han som skrek in oss på introt pratade om Linköping innebandyklubb och det var lite innebandyförsvar över det. Tyvärr spelade vi för ofta med huvudet under armen. Vi måste vara på rätt sida och inte bara tänka offensivt. Nu gäller det att sätta stopp bakåt. Det är det minsta vi kan göra, sa Linus Hultström till Tv4 efter första perioden. LHC-backen summerade hur man försvarar i innebandy i veckans omtalade SHL-match i SAAB Arena, så vi hoppas SSL-spelarna och tränarna lär sig av det 😊

  • Starterna!?! - Linköping har inlett de senaste (förlust)matcherna övertygande även om inte målen trillat in. Så nu gäller det att fortsätta komma ut starkt och äga matcherna men också hålla trycket uppe i tre raka perioder och sätta chanserna när de dyker upp!

  • Streckstriderna!?! - Topp-4 lagen är visserligen klara till slutspel men där slåss lagen om vem som ska bli serietta. Lagen på platserna 5-8 (där ju Linköping återfinns) kan absolut inte andas ut än och bottenstriden har som sagt tätats till vilket betyder att väldigt få matcher kommer sakna betydelse i seriens sista omgångar.

Nykvarn vs Linköping söndag kl 17:00 i Furuborgshallen

Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen