29 Mar 1 match

Linköping tog femte raka vinsten när man slog Dalen

8 februari 2020 17:59

Linköping fortätter att vinna! I dag var det Dalen som fick åka hem tomhänta från Sporthallen. Linköping gjorde en mycket stark match och vann fullt välförtjänt med 6-3 (0-1, 3-1, 3-1) där framförallt andra och tredjeperioderna gick klart till hemmalaget.

Linköping saknade både landslagsstjärnan Oskar Hovlund och lagets bäste målskytt Olle Abrahamsson och på förhand fanns det självklart lite funderingar hur Linköping skulle prestera utan dem. Men när slutsignalen gick och hemmmalaget vunnit klart mot Dalen visade det sig att Linköping har en stor bredd i truppen. Forwards som Adam Zetterström, Oskar Hagberg och Jesper Alm var mycket bra och backbesättningen med Filip Samuelsson ,Olli Laine, Ondrej Nemecek och Emil Lögdberg var i princip felfria denna eftermiddag. Linköping vann t.ex. skotten med 34-14...

Dalen i ledning efter 20 minuter

Första perioden var jämn och spelet böljade och det var gästerna från Umeå som hade ledningen med 0-1 efter en retur när första 20 minuterna summerades.

Två mål på två sekunder av Linköping

I mittperidoen varvade Linköping upp rejält och det var Olli Laine som reducerade i början av perioden på ett backskott. Laine blir bara bättre och bättre i Linköpingströjan blev i dag välförtjänt matchens lirare. Hemmmalaget fortsatte att trumma på och efter en missad straff så kunde Linköping först ta ledningen (2-1) genom Oskar Hagberg på volley och direkt på tekning och 2(!) sekunder senare utökade Martin Karlsson till 3-1 mot ett stillastående Dalen. Nu var Linköping definitivt i förarsätet men Dalen kom ändå på något sätt tillbaka i slutminuterna med sitt 3-2 mål i powerplay och matchen var därmed öppen inför tredje.

Samuelsson och Alm avgjorde matchen

Filip Samuelsson inledde tredje perioden med en solopresation på högerkanten där han på assist från målvakt Robin Laakso kunde skicka in 4-2 och ge Linköping ett försprång. Linköping fortsatte att vara det bästa laget i perioden men det var ändå nerv då ett Dalenmål skulle innebära nerv. Men detta var en match som tillhörde Linköping. Jesper Alm ryckte sig helt fri med fem minuter kvar och lyckades trä in bollen mellan benen på Parsjö-Tegnér till 5-2 vilket kändes som nådastöten för gästerna.

Marre fastställde resultatet i slutsekunderna

Dalen fick in en reducering i slutminuten i 6 mot 5 spel men det betydde inget och i slutsekunderna fick Martin Karlsson symboliskt definitivt punktera med ett snyggt 6-3 mål!

Linköping sexa i en jämn tabell

Vinsten var högst välförtjänt och tog Linköping förbi dagens motståndare Dalen men även Helsingborg och upp på en sjätteplats i den jämna tabellen (endast en futtig poäng ned till Växjö utanför slutspel). Kan Linköping fortsätta att vinna? På onsdag möter man Höllviken hemma i Sporthallen i en ny viktig match.

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Olli Laine, Filip Samuelsson, Jesper Alm och Oskar Hagberg.