Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför JIK borta med 18-årig debutant i Linköping

10 januari 2018 10:40
SSL HERR

Det är två revanschsugna lag som idag möts i Jönköpings Idrottshus. Linköping kommer från en förlust på hemmaplan mot Växjö och JIK föll i det heta derbyt mot Mullsjö efter förlängning. Linköping har dessutom en 18-årig debutant med i matchtruppen.


Oliver Liedberg får äntligen dra på sig Linköpings i SSL tröja inför kvällens match. 18-åringen som öst in poäng genom hela karriären har fått stå på tillväxt någon säsong för att vara helt redo att ta klivet in i Superligan. Men nu anser Linköpingstränaren Johan Astbrant att Oliver är redo.

-Ja, Oliver finns med till kvällens match. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir, men det är ju självklart ingen brådska för varken vår eller Olivers del_, säger Asta.

Linköping stod för en rejäl urladdning i mellandagarna när man manglade Helsingborg med 9-1 på bortaplan. Men i helgens match mot Växjö var det inte alls samma Linköping vi fick se. Så i kväll hoppas vi få se ett tempostarkt och anfallsglatt Linköping igen. Dessutom har Linköping vunnit med 8-2 och 8-3 i mötena med JIK hittills denna säsong.

Läget i laget:

Alla Linköpingsspelare tillgängliga och Oliver Liedberg finns med för första gången i SSL-truppen.

Motståndarkollen Jönköping:

Jönköping har som nykomling gjort det riktigt bra så här långt. Med 22 inspelade poäng är det endast sex poäng upp till en slutspelsplats. Men samtidigt är det ynka tre poäng ned till Örebro som just nu ligger på nedflyttningsplats. För ett tag sedan var JIK på relativt trygg mark men på senare tid har lagen i botten (bortsett från Thorengruppen) plockat poäng och närmat sig. Gissningsvis är fokus för JIK främst att säkra kontraktet men chans att haka på mot ett eventuellt slutspel finns absolut. Lagkaptenen och pådrivaren Rickard Hessmer är poängbäst för smålänningarna med sina 29 poäng.

Jönköping-Linköping - Matchstart 19:00 Jönköpings Idrottshus (Arenan) (omgång 23 av Superligan)

Följ matchen på SSLplay