Tredje raka när Linköping slog Höllviken med 5-3

30 september 2018 17:31
ssl herr

Linköpings Innebandyherrar fortsätter att rada upp vinster. I dagens middagsmatch vann Linköping med 5-3 (2-0, 1-1, 2-2) mot Höllviken i en match där hemmalaget hade bra koll på händelserna även om det inte blev någon stor segermarginal.

Linköping är för tillfället väldigt stabila. Dagens hemmamatch mot Höllviken betydde tre nya poäng trots att det inte var någon riktig toppinsats.

-Vi har en bra och positiv stämning i laget just nu och att vi nu vunnit tre raka matcher känns riktigt bra. Samtidigt gör vi ingen toppmatch idag och jag tycker framförallt att vi under vissa perioder i matchen tappar tempo och initiativ, sa Ondrej Nemecek om dagens vinst.

Linköping och hete Martin "Marre" Karlsson gav Linköping ledningen efter knappt fem minuters spel (pass från Lanver). Efter målet skapades chanser åt båda håll och Robin Laakso fick göra några fina räddningar för att hålla nollan i period 1. Med endast åtta sekunder kvar av perioden stod Martin Hovlund för en riktigt bra och viktig action. "Hova" vek in från kanten och tryckte in 2-0 med ett stenhårt skott.

Mittperidoen präglades av Höllviken utvisningar (tre stycken). Men Linköpings powerplay hackade lite. -Det kommer bli bättre under säsongen. Det är fortfarande lite för tidigt på säsongen, men jag känner mig lugn, sa Nemecek som spelade "point" i Linköpings powerplayspel.

I stället kunde Höllviken krypa närmre med sitt 2-1 mål efter sex minuter. Linköping och Martin Karlsson skulle dock svara. Precis när Höllviken fixat ett boxplay hittade Nemecek till Marre som gjorde sitt sjätte mål på fyra matcher. Simon Palmén fick chansen att sätta sitt första SSL-mål för Linköping på straff i slutet av perioden. Men skottet smet precis utanför. Palmén får trösta sig med sina fina sju assist på fyra matcher.

I tredje fick Linköping på nytt straff sedan Max Wahlgren hakats upp i "slottet". Max tog själv straffen och var bombsäker när han lirkade in 4-1. Höllviken reducerade mitt i perioden men Linköping hade som sagt koll och Matej Jendrisak svarade omedelbart med sitt 5-2 efter fint förarbete av Oskar Seth (och Max Wahlgren). Höllviken plockade sin målvakt med knappt fem minuter kvar och lyckades då få in en reducering och slutresultatet skrevs till 5-3.

I en haltande tabell klättrade Linköping upp på en andraplats i tabellen. Nästa match spelas hemma mot Kalmarsund på onsdag 3 oktober kl 19:00.