Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping får fortsätta slita efter förlust mot Helsingborg

6 mars 2024 21:41

Nej, Linköping kan inte andas ut än över en säkrad slutspelsplats. Kvällens hemmamöte med bottenlaget Helsingborg innebar nämligen förlust med 4-5 (1-1, 0-1, 3-3) sedan Linköping kommit igång först i tredje perioden.


Bollinnehavet till Linköping i första

Linköping gjorde sin vana trogen en bra förstaperiod där man ägde bollen stora delar av de första 20 minuterna. Dock var målchanserna få, men till slut hittade Oskar Hovlund rätt med ett skott som tog på en Helsingborgsförsvarare. Helsingborg hade ytterst få farligheter men lyckades ändå få in 1-1 i slutminuten efter en styrning.

FCH 50%-iga i 2:a

Mittperioden var snarlik den första med stort bollinnehav för Linköping. Det fanns också en hel del bra intentioner på mittplan men fortsatt var udden framför mål på tok för trubbig (skottstatistiken var 8-5 efter 40 minuters innebandy vilket indikerar en del om matchen). Helsingborg hade inte mycket alls men lyckades ändå få dit ett av sina två skott på mål i den andra perioden. 1-2 underläge inför tredje.

Linköping vaknade på tok för sent

Tredjeperioden inleddes med ett Helsingborgsmål vilket fick hemmalaget att till slut vakna. Men trots tre mål av backarna Samuelsson, Hovlund igen (som fick agera forward i tredje) och Rypar så svarade FCH hela tiden med ett mål och Linköping var därmed hela tiden steget efter. Sista fem minuterna fick hemmapubliken äntligen se lite desperation och rakhet mot skåningarnas mål men bollen letade sig ändå aldrig in och Helsingborg tog tre ytterst värdefulla poäng i kampen om nytt kontrakt.

Dubbla torsk mot FCH och Vreta borta nästa

Noll poäng mot ett lag som Helsingborg efte två möten är givetvis inte godkänt och nu återstår matcher mot Storvreta borta och Team Thorengruppen i sista omgången innan vi vet om det blir slutspel för Linköping.