Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Dalen borta: TV-fight och bra form på båda lagen

26 februari 2019 12:19

Linköping är i finfin form med tre raka vinster och 29 gjorda mål. Idag åker laget till Umeå och match mot Dalen som också verkar varva upp inför slutspelet. Matcherna mellan lagen brukar allt som oftast innebära tighta och fysiska matcher och du kan se den på TV om du har Eurosport 1.


Linköping har fått bra träff i de senaste matcherna där laget har fått i gång offensiven ordentligt med 29 gjorda mål på tre matcher, detta samtidigt som man endast släppt in sex mål. Men samtidigt som detta självklart gläder så har man i dessa tre matcher mött de tre lagen i botten av tabellen. Kvällens bortamatch mot Dalen betyder ett annat motstånd.

Till kvällen kommer också en ledartrojka bestående av huvudtränare Johan Astbrant samt assisterande Martin Laakso och Antti Vartiainen leda laget. Antti gör därmed debut på bänken i kväll (läs mer om Antti i annan artikel på hemsidan).

Många i Linköping har lassat in bra med poäng de senaste matcherna och i den interna poängtoppen har Max Wahlgren glidit förbi Simon Palmén. Max står på 44 poäng och Palmén på 43 pinnar inför kvällen. Vilka nyförvärv!

Tidigare möten under säsongen:

Mötet i Linköping blev till slut en klar Linköpingsvinst med 8-3. Dalen hade visserligen en 1-0 ledning efter en period men efter en utvisningstät mittperiod så ryckte Linköping ifrån med fem raka mål på drygt sex minuter i tredjeperioden. En av målskyttarna var f.d. Dalenspelaren Marcus Berglund.

Läget i laget Linköping:

Exakt samma trupp åker till Ume som senast mot Lindås. Det innebär att Markus Lindström, Jesper Alm och Anton Karlsson fortsatt saknas p.g.a. skador.

Motståndarkollen Dalen:

Dalen inledde säsongen urstarkt med fem raka trepoängare. Därefter har det varit lite mer upp och ned resultatmässigt. Men nu på slutet ser man ut att hitta en stabilitet även om det blev förlust senast borta mot Växjö. Den slutspelsplats man innehar (just nu på sjätte plats) verkar inte vara i riskzonen trots att det är tight i racet om topp-8. Poängbäst i laget är evigt unge norrmannen Ketil Kronberg med 43 poäng på 27 matcher.

Dalen-Linköping – Umeå Energi Arena matchstart 19:15 och du ser matchen på Eurosport 1 eller SSL play