Säsongen över efter förlust i kvartsfinal fem

28 mars 2021 09:12

Linköping gjorde sin bästa bortamatch i kvartsfinalserien men det hjälpte inte då slutresultatet blev 5-1 (2-1, 2-0, 1-0) till hemmalaget Kalmarsund. Förlusten innebar 1-4 i matcher och att Linköpings slutspel är över för denna gång.

Linköping hade definitivt möjligheten att sno ytterligare en kvartsfinalmatch denna lördagseftermiddag i KIFAB Arena. Kalmarsund såg aningen trötta ut och hade inte alls samma tryck som de haft innan samtidigt som Linköping kom från en hemmaseger.

Viktiga förstamålet gick till hemmalaget

Men trots en fin öppning på matchen så lyckades inte målnollan spräckas och just effektiviteten (eller snarare ineffektiviteten) skulle bli något som kännetecknade denna match och matchserie. I stället var det Kalmarsund som fick göra 1-0 efter lite sjabbel framför mål. Första perioden präglades annars av en del märkliga utvisningar och efter att hemmalaget utökat till 2-0 fick Oskar Hovlund ändå hål på Kalmarsund med sin reducering till 2-1.

12-4 i skott men 0-2 i mål

Mittperioden var synonymt med hela denna matchserie. Linköping vann skottstatistiken med överlägsna 12-4 denna period. Men samtidigt så gjorde Kalmarsund två mål mot Linköpings noll...Trubbighet i avsluten från Linköping , ett antal ramträffar, powerplayspel som ej bar frukt samt en målvakt i hemmalaget som stod på huvudet var fyra av orsakerna.

Mycket bollinnehav i tredje

Linköping gick in till tredje perioden med ett underläge 1-4 och försökte komma i kapp. Men trots att man ägde mycket boll och på det stora hela var det bättre laget spelmässigt så slutade de flesta avsluten i Kalmarsundstäck och det blev aldrig nerv i matchen.

Förberedelserna för säsongen 21/22 har startats

Som sagt var detta ändå Linköpings bästa bortamatch och hade Linköping fått ett tidigt ledningsmål och visat upp en bättre effektivitet i avsluten hade denna match definitivt kunnat vunnits med tanke på matchbilden. Men så var inte fallet och Kalmarsund vinner kvartsfinalserien fullt rättvist och avancerar till sin första SM-semifinal. För Linköpings del så inleds omgående förberedelserna inför nästa säsong som förhoppningsvis ger bättre utdelning samt att vi slipper Covid-19 som till stora delar förstört denna SSL-säsong...