Ett Linköpingsmål räckte ju inte mot Kalmarsund

19 februari 2024 20:43

Linköping var absolut inte sämre spelmässigt än ett försvarsinriktat Kalmarsund i kvällens bortamatch. Men precis som Linköpingstränaren David Gilleks sa direkt efter matchen. -Det går ut på att göra mål. Och det gjorde Kalmarsund som vann med 6-1 (2-1, 1-0 , 3-1) efter tre mål i slutminuten.

Bra start men sen hände inget

Linköping började bäst och när Simon Palmén hittade Martin Karlsson med en snygg pass efter fem minuter så var man på gång. Men hemmalaget kom in mer och mer i matchen och innan första perioden var över stod det 2-1 till Kalmarsund och där målvakt Leo Torell Hagström fick göra några fina räddningar för att hålla nere siffrorna. Mittperioden var en seg historia och Linköping hade fortsatt väldigt svårt att sätta dit bollen och enda målet i perioden gjorde Kalmarsund, så 3-1 efter andra. -Det är sömnigt och vi står på hälarna, sa Oskar Seth efter andra perioden.

Det fanns chanser men bollen satt inte

Tredje perioden rullade även den på med ideliga Linköpingsförsök att göra mål mot ett lågt stående hemmalag som enbart inväntade eventuella Linköpings misstag. Linköping fick dock lite bättre tryck mot slutet av perioden och i spel 6 mot 5 hade Linköping ett par bra chanser men avsluten var fortsatt bleka. Istället för reducering så blev det ett ras i sista minuten där Kalmarsund kunde göra hela tre mål sista 40 sekunderna… 6-1 blev det vilket kändes väl mycket med tanke på matchbilden.

-Vi har inte kvaliteten i avsluten och hade vi haft bättre effektivitet hade vi haft fler poäng i tabellen, sa Gillek efter matchen.