Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 2 – Revanschdags!

20 mars 2021 15:19

I kväll kl 18:00 spelas den andra kvartsfinalen mellan Linköping och Kalmarsund. Kalmarsund tog hem första matchen men Linköping stod upp bra i två av tre perioder och lär vara rejält revanschsugna när matchserien nu kommer till Linköpings Sporthall i kväll.


-Jag är nöjd med hur vi genomförde period två och tre senast och det är något vi vill bygga vidare på i kväll. Då fick vi ner bollen djupt och fick till ett mer etablerat spel mot dem. Sedan handlar mycket om att vi måste minimera våra misstag för att kunna vinna, säger Linköpingstränaren David Gillek inför matchen.

Linköping fick annars en smakstart på match 1 med mål efter bara några sekunder men Kalmarsund svarade med en rejäl urladdning där man gick från 0-1 till 5-1 i första perioden. Linköping lyckades inte hämta sig efter detta även om man vann period 2 och spelade jämnt i tredje.. På planen var det ändå relativt lugnt för att vara en slutspelsmatch och efterspelet handlade mer om saker som hänt utanför planen än på densamma.

Läget i laget:

Alla spelare tillgängliga vilket betyder att Oskar Seth och Deny Känzig är spelklara jämfört med första kvartsfinalen.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund visade framförallt mellan minut fem och sjutton i period 1 varför man slutade tvåa i grundserien. Bländande spel och laget gjorde fem snabba mål som Linköping hade svårt att hitta botmedel mot. Linköpingsbekante snipern Marcus Johansson visade vägen för sitt lag med två mål och två assist i första matchen.

Tre snackisar:

Slutspelshettan - Möjligen sattes aggregatet igång i match1. Men visst kommer slutspelstemperaturen skruvas upp ytterligare några grader kväll…

Slutspelsjokrarna - I ett slutspel brukar något lite mer oväntat namn kliva fram för sitt lag. I match 1 var det de förväntade spelarna som Matej, Marre och Palmén som producerade mest poäng, så har Linköping någon joker?

Publiken - I KIFAB Arena var det bra tryck på läktarna med tanken på att det råder pandemi. Men smittoläget i samhället är ju som bekant fortsatt högt (åtminstone i Östergötland) så räkna inte med att Linköping försöker slå Kalmarsunds ”Coronapublikrekord” i kväll.

 Dagens matchvärd är: Föreningspizzan

Linköping vs Kalmarsund i kväll kl 18:00 i Linköpings Sporthall och ni ser matchen på corren.se eller SportExpressenplay.se.