En pinne borta mot Växjö

9 oktober 2022 20:26

-Ett fall framåt, det var Oskar Hovlunds kommentar direkt efter att Linköping idag blev första lag i SSL att ta poäng av Växjö. Matchen i Fortnox Arena slutade 6-5 (3-2, 2-2, 0-1, 1-0) till Växjö efter förlängning i en match där Linköping kvitterade tre gånger om.

Linköping kom från en rejält svag match i veckan när man föll mot allsvenska Nykvarn i Svenska Cupen och därför var dagens match mot Växjö precis som Hovlund sa ett rejält steg uppåt trots att det blev förlust.

Första målet till Vipers

Linköping har en tråkig vana att släppa första målet och så blev det också idag i Fortnox Arena. 1-0 redan efter 1:20 och senare 2-0 mitt i perioden. Linköping kom dock igång bättre och via två mål av duktiga backarna Filip Samuelsson och Oskar Hovlund slutade första perioden 3-2 till Växjö.

Mycket boll till Växjö i andra

I mittperioden hade Växjö väldigt mycket boll och var duktiga att hålla i gång bollen och spela på utsidan av Linköpingsförsvaret. -Vi blir för låga i vårt försvar och de kan då spela runt för mycket trots att vi pratade om just detta innan matchen, sa Oskar Seth i TV-sändningen efter den andra perioden. Men även i denna period spelade Linköping upp sig under periodens gång. Martin Karlsson tryckte in 3-3 efter att Linköping lyckats få tryck mot Viperskassen och 4-4 gjorde Oskar Seth efter en genial diagonalpass från Hovlund. Men Växjö gick likväl till periodpaus med 5-4.

Seth klev fram när det krävdes

Tredje perioden blev ett rejält ställningskrig där båda lagen skapade chanser och där Andreas Blom i Linköpingsmålet stod för flera fina parader. Det dröjde ända till slutminuterna innan periodens första mål kom. Och det var Oskar Seth som till slut klev fram från sin pointposition i powerplay och tryckte dit viktiga 5-5 i krysset.

4 mot 3 fällde avgörandet

I samband med slutsignalen blev nämnde Oskar Seth utvisad vilket betydde att Linköping skulle få spela 4 mot 3 i den efterföljande förlängningen vilket givetvis är en rejäl utmaning. Men Linköping stod upp mycket väl och hade faktiskt ett par riktigt vassa chanser att ta extrapoängen. Men till slut blev det ändå hemmalaget som fick dit 6-5 med en man mer.