29 Mar 1 match

Ny seger mot Storvreta – 6 av 6 poäng mot mästarna

9 mars 2024 20:31

Vissa vinster är skönare än andra. Kvällens tre poäng borta mot Storvreta var definitivt en av dem. I en tuff och målsnål tillställning i IFU Arena krigade Linköping till sig en seger där slutsiffrorna skrevs till 2-3 (0-1, 1-0, 1-2). Detta betyder också att Linköping tagit sex av sex möjliga poäng mot Storvreta denna säsong.

Nu var ju Linköping redan slutspelsklara inför kvällens match men då spelet hackat en aning på slutet så var det lite extra viktigt att få med sig en seger mot serieledarna inför kvartsfinalspelet som inleds inom kort.

Tufft spel i första perioden

Med mycket folk på läktaren och en viss rivalitet som byggts upp under de senaste säsongernas slutspelsdrabbningar så gav matchen en föraning om slutspelet med en hel del tjuvnyp och klart tuffare spel än vanligt. Storvreta fick en straff som Leo Torell Hagström räddade och när sedan Linköping fick chansen i powerplay så gav Oskar Hovlund Linköping ledningen med 1-0 vilket stod sig perioden ut.

Till slut fick Vreta in en boll

I mittperioden skruvade hemmalaget upp tempot men Linköping fortsatte vara konsekventa i sitt försvarsspel och få Storvretaskott nådde fram till Linköpingsmålet. Linköping fick chansen att utöka ledningen men David Carringtons zorrostraff blockerades.I stället var det Storvreta som spräckte målnollan när nästan två hela perioder spelats inför hemmapubliken.

2 x backmål avgjorde tillställningen

Alla förstod att tredje perioden skulle bli ett rejält ställningskrig. När Storvreta gjorde 2-1 fem minuter in i perioden trodde nog de flesta i IFU Arena att serieledarna skulle glida ifrån. Men Linköping ville annorlunda. Första var det Filip Samuelsson som kvitterade till 2-2 och bara minuterna senare var det en ny back Emil Lögdberg som stack upp och gav Linköping ledningen. Båda assisterade av Kevin Söderling. Storvreta gjorde så klart allt i sin makt för att komma ikapp men Linköping spelade uppoffrande och höll undan till seger!