Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar och Simon i landslaget!

16 januari 2019 10:38

Sverige och förbundskapten Mikael Hill bygger ett nytt landslag efter VM finalförlusten. Sverige möter Finland i dubbelmöten i början av februari och glädjande nog återkommer då vår stjärnback Oskar Hovlund i blågult, samtidigt som Simon Palmén är en av spelarna som sig bör får fortsatt förtroende av Hill.


Vi säger stort grattis till Oskar och Simon och så här säger Oskar om att nu vara uttagen:

-Tack så mycket och jättekul att jag nu får chansen igen i landslaget. Det är ju en helt annan trupp än när jag var med senast och det ska bli intressant att se hur vi står upp mot Finland med denna trupp där mycket är nytt. Men jag tror att detta kommer bli bra för oss.

Oskar Hovlund ses allmänt som en av Sveriges kommande landslagsstjärnor och nu är han alltså tillbaka i blågult. Oskar fanns länge med i VM-diskussionen men hamnade förmodligen precis utanför densamma då förbundskpaten Hill valde rutin först. Men nu är "Ogge" med i den framtidstrupp som siktar mot framtida VM.

Att Simon Palmén finns med är ingen skräll. Ett bra VM samtidigt som Palmén varit en av Superligans absolut bästa och mest pålitliga centrar så här långt för Linköping. Simon som har gjort poäng i samtliga SSL-matcher denna säsong blir bara mer och mer värdefull för varje dag i Linköpingströjan och bör vara given i ett svenskt landslag framöver.

Hill nominerar hela fem debutanter i truppen och mycket är nytt jämfört bara någon månad sedan när Sverige tog VM-silver i Prag.

Hela truppen:

Målvakter Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen Jonathan Edling, FC Helsingborg

Utespelare Omar Aldeeb, IBF Falun Alexander Galante Carlström, IBF Falun Kim Ganevik, Mullsjö AIS Linus Holmgren, IBK Dalen Oskar Hovlund, Linköping IBK Emil Johansson, IBF Falun Markus Jonsson, Växjö IBK Oskar Malmgren, Mullsjö AIS Emil Nilsen, Jönköpings IK Kim Nilsson, FBC Kalmarsund Niklas Ramirez, Växjö IBK Simon Palmén, Linköping IBK Johan Samuelsson, IBF Falun Albin Sjögren, Storvreta IBK Anton Vestlund, Mullsjö AIS Otto Weidman, Jönköpings IK