Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Totte Johansson tillbaka i båset till AIK matchen i morgon

16 december 2022 13:32

Torbjörn ”Totte” Johansson är ett välbekant ansikte i Linköping och Innebandysverige. Totte som tidigare haft huvudansvaret för Linköpings SSL-lag säsongerna 2011-2014 kommer nu in som assisterande tränare till huvudtränaren David Gillek och övriga ledarstaben redan till matchen mot AIK i morgon.


-Totte har ett stort hjärta för klubben och det känns bra att han nu kommer in med ny positiv energi för att stötta spelare och ledare, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om att Totte nu åter finns med på Linköpingsbänken.

Välkommen tillbaka till klubben – hur är känslan att åter finnas med på Linköpingsbänken?

-Det känns jäkligt kul att komma tillbaka nu efter att många år varit borta från klubben. Jag har provat att träna lag på lite lägre nivå men man märker direkt skillnaden i intensitet, tempo och inställning när det kommer till högsta ligan bara genom att vara med på träningarna. Sen har jag saknat tugget och jag känner ju några i laget sedan innan som bland annat Marre Karlsson, Jesper Alm och Matej Jendrisak för att nämna några.

Vad blir ditt ansvar i ledarteamet? Utanför innebandyn är du gymnasielärare i bland annat psykologi så det är ju lätt att tänka i de banorna

-Davids och Martins roller blir exakt desamma som innan men det fanns ett önskemål om att utöka ledarstaben till att vara tre ledare för att kunna jobba med vissa specifika delar. Assisterande tränare har jag inte varit innan och det känns som en rolig roll och en utmaning. Nu kommer jag in utifrån utan att ha varit en del av denna säsong vilket jag kan se som positivt då jag ser saker ur ett annat perspektiv. Jag vill komma in och bidra med mycket energi till gruppen och driva på och samtidigt ställa krav för att hjälpa spelare att ta ytterligare steg och hitta rätt roll i gruppen.

Linköping har ju ett starkt lag på pappret men har ändå haft det motigt – hur mycket tror du handlar om det mer mentala kontra innebandykunnandet?

-Det är en oerhört bra trupp och som jag ser det gäller det bara att få det att lossna. Av det jag sett så kan jag se en tvekan i vissa situationer där det blir lite för mycket kladdande med bollen istället för ”one touch” vilket krävs om det ska bli vinster i SSL. Tittar man på samma sak på träningen så ser det klockrent ut men kommer det till match så smyger det sig in lite osäkerhet som vi förhoppningsvis kan arbeta bort.

Hur mycket har du följt Linköping denna säsong och hur snabbt känner du att du kan komma in och bidra med delar som hjälper laget?

-Jag har rätt bra koll skulle jag säga, jag har sett ett par hemmamatcher live och två-tre av bortamatcherna samt alla highlights. Men för min del just nu är det viktigare att hänga med gruppen på träning och match för att till exempel kunna se hur en femma jobbar tillsammans. Vem driver på i formationen och vem som kanske väljer att stå utanför i snacket och då kan behöva en push för att hitta tillbaka. Det är något jag kan bidra med skulle jag säga.

Nu är det AIK som gäller i morgon – vad säger du om den matchen och vad krävs för att laget ska kunna ta en efterlängtad hemmavinst?

-Det är en härlig match att börja med och AIK är ett lag vi alltid ska slå om du frågar mig, ha ha. Men det kommer att krävas att vi har rätt fokus och energi. David är en grym tränare och han har gett killarna förutsättningarna vad det gäller AIK:s svagheter och vad vi ska trycka på samt vad i vårt spel vi måste plocka fram om vi ska lyckas vinna.