Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 1 borta mot Pixbo i kväll kl 19:00

22 mars 2024 09:00

Grundserielunken är över och nu nollställs allt. Linköping som ju älskar slutspel drabbar i kväll samman med Pixbo i den första kvartsfinalen och trots att ett tungt favoritskap vilar på den unga Pixbotruppen så känner sig knappast Linköping slagna på förhand. Blir det skräll direkt?


Ja, slutspel är alltid det mest spännande under säsongen och att Linköping nu efter två säsonger med kvartsfinaler mot ett lågt stående och försvarsinriktat Storvreta får möta ett offensivt och anfallsglatt Pixbo känns uppfriskande men givetvis utmanande.

-Det finns många utmaningar i att möta Pixbo men vi känner att vi har bra koll på dem och vi har en plan för att ta sig an dem, säger Linköpingstränaren David Gillek inför kvartsfinalserien mot Pixbo.

Läget i laget

-Alla spelare är redo och vi har haft en hel del teori i veckan där vi tittat på och pratat om Pixbos styrkor och svagheter. Träningarna har sett bra ut under veckan och nu ska vi äntligen dra igång, fortsätter Gillek om förberedelserna under veckan som gått.

Linköping säkrade slutspelet med hyggligt god marginal och nu går man dessutom in till kvartsfinalerna med två raka segrar i bagaget vilket är värdefullt. I segern mot Storvreta borta så var det en grym försvarsinsats som borgade för tre poäng och senast mot Thorengruppen så var det istället en starkt offensiv avslutning där ett stort underläge hämtades ikapp och sedan blev till seger. Så där har Linköping bevisat två olika vägar att vinna matcher som blir värdefulla i ett slutspel.

Många Linköpingsspelare har petat i en växel extra i serieepilogen. Oskar Hovlund har varit en gigant både framåt och bakåt men även Kevin Söderling som vann interna skytteligan och delade interna poängligevinsten med Simon Palmén bör lyftas fram. Überrutinerade Matej Jendrisak har även han varvat upp inför slutspelet. Linköpingsbackarna har också visat sig från sin bästa sida både bakåt och framåt samt att målvakten Leo Torell Hagström också hittat tillbaka till storformen trots smärtande knän.

Bortakollen Pixbo

En poäng från serieseger efter att ha avslutat med åtta raka SSL-segrar, ett färskt cupguld i bagaget och att man dessutom ruskade om Falun i förra säsongens semifinalserie (gick till sju matcher) gör att Pixbo går in som storfavoriter i matchserien mot Linköping. Pixbos svackor har varit få under säsongen och även om det kanske främst är den offensiva kraften i laget som sticker ut så är inte på något sätt Pixbos försvar svagt och när man dessutom har landslagskeepern Jon Hedlund som sista utpost är givetvis Pixbo ett av de mest svårslagna lagen i innebandysverige just nu.

Tittar man på spelare så är det framförallt Oskar Weissbach Linköping bör hålla koll på. Mest assist i SSL:s grundserie (34 st.) från Weissbach. Vad det gäller mål så var det de båda f.d. Linköpingsspelarna Gustav Fritzell (29 mål) och Felix Lanver (24 mål) som gjorde flest i grundserien. Annars måste ju också 18-årige Daniel Kalentun lyftas fram. Att bära laget (och i princip spela hela tiden) och vara född 2005 är ju givetvis imponerande.

Punkter inför matchen:

  • Powerplaychanser!?! - Pixbo var överlägset mest utvisade i SSL:s grundserie (128 minuter…) så troligen får Linköping en hel del PP möjligheter i kvartsfinalerna. Linköping var tvärtom näst minst utvisade i grundserien och det är bra om det håller i sig då Pixbo hade vassast PP-spel i ligan.

  • Läktarduellen?!? - Linköpingssupportrarna i Black Shields tar sig hela vägen till Mölnlycke ikväll för att stötta laget vilket kan vara tungan på vågen i en jämn match!

  • Bedömningsnivån!!! - I ett slutspel höjs alltid nivån för vad som är tillåtet vilket ju passat Linköping bra genom åren! Så visst lär det smälla en hel runt sargerna nu när det vankas kvartsfinalspel.

  • Duellerna!!! - När spelare möts (upp till) sju gånger på kort tid byggs det upp en speciell rivalitet mellan vissa spelare… Vi lär få en indikation redan i kväll vilka spelare som kommer att synas i sarghörnorna otaliga gånger den närmaste tiden…

  • Snackisen??? – Storvreta (eller iaf Måns Parsjö) har velat ha fokus på Linköpings zorrostraffar under de senaste säsongernas slutspel. Nu lär ju inte det bli alls lika ”hett” då Pixbospelarna sen barnsben fått gå i ”Zorroskola”. Så vad kan det istället bli för ”hot topic” i denna kvartsfinalserie?

Pixbo vs Linköping kl 19:00 i Wallenstams Arena

Ni följer matchen på Corren.se eller SportExpressen