Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Kalmarsund borta i dag kl 18:30 – 3 x centrar

19 februari 2024 09:57

Linköping inledde 2024 med fyra raka vinster men nu har det blivit två raka hemmaförluster och med ett slutspel lite mer än en månad bort så gäller det nu att börja vässa formen. Så varför inte starta med en bortavinst mot Kalmarsund ikväll?


Läget i laget

-Alla är hela och friska. Vi gjorde om femmorna inför Mullsjö matchen och har efter matchen fortsatt att jobba med dem och tycker det ser bättre och bättre ut i alla tre formationer så det blir förmodligen inga ändringar från senast, säger coach David Gillek.

Mot Mullsjö senast så var det mest spännande kanske att tre centrar (Matej Jendrisak, Lukas Eldholm och Oskar Seth) spelade tillsammans i förstaformationen. Så här motiverar Gillek det draget:

-Eldholm är som bäst när han spelar forward och har fungerat bra tidigare tillsammans med Matej. Seth har mestadels spelat forward denna säsong och vi tycker han blir farligare och kommer till fler avslut när han spelar forward.De har börjat bra och vi tror de blir bättre ju mer de spelar tillsammans.

Linköping har kanske inte stortrivts mot just Kalmarsund under de senaste säsongerna men när lagen möttes i Sporthallen tidigare denna säsong i SSL vann Linköping med klara 10-4. Linköping gick tidigt ifrån till 4-0 och vann också tredjeperioden med 5-1. Dessutom slog man ut smålänningarna från Svenska Cupen efter ett sent mål av centern Simon Palmén i SBB Arena. Så har Linköping generellt fått bättre koll på smålänningarna?

-Det tycker jag, men de är i bättre slag nu än senast vi mötte dem och de är alltid svårslagna på deras hemmaplan, säger Gillek om kvällens motstånd.

Bortakollen Kalmarsund

Kalmarsund ligger på en sjundeplats i tabellen just nu har inte riktigt kommit upp i normal nivå denna säsong. Jättebra insatser har varvats med klart sämre under i princip hela säsongen, men när man radade upp fem raka segrar efter jul så kändes laget igen och det såg ut som man skulle bli en utmanare till topplagen. Men nu har det istället blivit två raka förluster även om man gjorde en bra match borta mot Falun senast. Dock så saknades flera viktiga spelare mot Falun bl.a. Kim Nilsson och Kevin Haglund. Vilka som är med idag återstår att se? Men precis som Linköping lär Kalmarsund nu först och främst sikta på att hitta formen till slutspelet och väl i ett slutspel lär båda dessa lag bli mindre angenäma att möta för topp-4 lagen i kvartsfinalspelet.

Fyra punkter inför matchen:

  • Snällast i SSL!?! - Linköping har historiskt sett absolut inte varit ett lag man sett överst i Fair Play ligan. Men nu är så fallet och med ett snitt på 1,4 min utvisning per match leder man. Givetvis är det aldrig bra att spela med färre spelare på plan men dynamiken i matcher ändras ibland av spel i Special Teams.

  • Rubrikerna - Efter allt surr i innebandymedia om Linköpings bortamöte med Karlstad så blev förra omgångens ”snackis” istället klackarna i Linköpings Sporthall i hemmamötet med Mullsjö. Framöver hoppas vi rubrikerna skapas PÅ planen!

  • Slutspelsstriden!?! - JIK som inte spelat slutspel på evigheter skaffade sig efter den klara vinsten mot Nykvarn i torsdags ett rejält grepp om åttondeplatsen och som det ser ut just nu är slutspelslagen rätt givna.

  • Poängligan!?! – Poängspelare är inte allt men Kalmarsund har fyra spelare före bäste Linköpingsspelare (Simon Palmén) i poängligan och visst vill man att några spelare i Linköping ska börja vräka in poäng lagom till slutspelet.

Kalmarsund vs Linköping söndag kl 18:30 i SBB Arena

Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen