Ny seger mot Mullsjö

10 december 2017 21:32
SSL HERR

Linköping är i grym form. I kväll blev det vinst med 7-8 (3-3, 1-1, 3-4) borta mot Mullsjö. Fyra raka Linköpingsmål mitt i tredjeperioden avgjorde matchen och segern betyder att Linköping nu vunnit båda matcherna mot Mullsjö denna säsong.

Linköping ångar på i Superligaspelet. I kväll blev det en meriterande bortaseger i den erkänt svåra bortamatchen mot Mullsjö och Linköping befäster sin fjärdeplats i tabellen.

Målexplosion i första

Matchen mot Mullsjö öppnade i ett rasande tempo och första perioden blev ett riktigt målkalas. Mullsjö gjorde 1-0 i fjärde minuten men Linköping svarade och när tolv minuter spelats stod det 3-3 efter en riktigt bra period av Linköping.

Defensiv i fokus

Efter målexplosionen i första perioden lyckades tränarna få styr på defensiven och mittperioden bjöd endast på två mål, ett för Mais och ett för Linköping. 4-4 inför tredje perioden.

Fyra raka Libk mål avgjorde

Mullsjö gjorde 5-4 i början av tredje perioden. Men då vaknade Linköping! På cirka fem minuter gjorde Linköping fem raka mål fram till en 8-5 ledning, vilket aldrig Mullsjö lyckades hämta sig från. Visserligen blev det två hemmamål i slutet men Linköpingssegern var aldrig hotad.

Linköpingspoäng: Gustav Fritzell 4 (2 mål + 2 assist), Matej Jendrisak 3 (2+1), Fredrik Nyholm 2 (1+1), Joel Dagman 1 (1+0), Felix Lanver 1 (1+0), Jesper Alm 1 (1+0), Johannes Jokinen 1 (0+1), Martin Karlsson 1 (0+1), Martin Hovlund 1 (0+1).

På tur står hemmamatch mot Höllviken på onsdag 13/12 kl 19:00