7-7 i träningsmötet med Nykvarn

14 augusti 2023 10:05

Dagens träningsmatch mot SSL-nykomlingen Nykvarn slutade 7-7 (2-1, 4-4, 1-2) efter att Linköping gasat ifrån till 6-2 innan gästerna hittade tillbaka in i matchen och fixat oavgjort.

Taggade lirare i period 1

Möjligen inspirerat av välfyllda läktare inleddes matchen i ett högt tempo och förhållandevis fysiskt spel för att vara en träningsmatch. Linköping ägde mest boll inledningsvis medan Nykvarn mer satsade på snabba omställningar. Det var också Linköping som gjorde både 1-0 och 2-0 där nye Kim Varga som var pigg under hela matchen var en av målskyttarna. Nykvarn hann dock med en reducering i powerplay innan första perioden var över.

Seth såg ut att ge Linköping en promenadseger

Andra perioden inleddes med ett Nykvarnmål men sedan var det Linköping som tog över mer och mer. Så när Oskar Seth på egen hand gjorde 6-2 med mindre än fem minuter kvar av mittperioden kändes det som det kunde rinna i väg siffermässigt till hemmalagets favör. Men Nykvarn steppade upp och innan andra perioden var över stod det plötsligen 6-5 och matchen var öppen inför tredje.

Trötta ben sista 20

I tredje perioden dämpades tempot avsevärt samtidigt som Linköping passade på att flytta runt i formationerna. Det faktum att Linköping tränat hela helgen innan matchen och att Nykvarn mötte Kalmarsund dagen innan spelade ju också givetvis in i temponedgången. Nykvarn gjorde 6-6 på ett nytt mål med en man mer innan Simon Palmén assisterad av Kevin Söderling (båda gör en bra match) gjorde 7-6 vilket såg ut att ge Linköping vinsten. Men bortalaget vägrade ge sig och ett 7-7 mål hanns med och det blev till slut ett likaresultat som båda lagen verkade hyggligt nöjda med.