Vinst och förlust facit från helgen

15 augusti 2021 21:19

Helgens dubbla träningsmatcher betydde många nya formationer och mängder av nya unga spelare fick (och tog) chansen när flera ordinarie Linköpingsspelare saknades av olika skäl. Uddamålsförlust (4-5) mot JIK på lördagen och vinst på söndagen mot Karlstad (5-2) blev resultaten.

-Det positiva med helgen var att så många av de mer oerfarna spelarna fick chansen att visa upp sig och de kommer helt klart in i det mer och mer, sa Linköpingstränaren David Gillek direkt efter söndagens vinstmatch mot Karlstad.

I lördagens bortamatch mot Jönköping lyfte aldrig spelet riktigt bortsett från en andraperiod som höjde sig lite. Matchen slutade 5-4 till JIK sedan hemmalaget vunnit avslutningsperioden med 2-0.

-Mot JIK tycker jag att de kom ut med mer energi än oss och vi låter dem styra för mycket av spelet och vinner därför matchen, kommenterar Gillek jönköpingsmatchen.

Söndagens hemmamatch mot allsvenska Karlstad var länge målsnål. 1-1 efter en period blev 2-1 till Linköping efter två perioder där bägge målen gjordes av Samuel Dahlberg Demir (2-1 på straff). I tredje kvitterade Karlstad innan Linköping växlade upp och gick i från till 5-2 efter två mål av Lucas Karlsson och ett av Jesper Alm.

-Det är en väl genomförd match där vi få bra utdelning på vårt höga försvarsspel. Karlstad är ett av de tippade topplagen i allsvenskan och vi saknar trots allt nästan halva A-truppen så jag tycker vi gör det bra idag. Sen måste jag lyfta fram Leo (Torell Hagström) som gör en riktigt bra match i målet, sa Gillek om mötet med Karlstad.

Nu väntar en träningsvecka innan laget åker till Växjö på torsdag för möte med Höllviken (fredag) och Växjö (på lördagen).