Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Filip Samuelsson om U19-landslag och SSL-spelet

5 oktober 2018 13:29
SSLherr

Linköping Innebandys duktiga back Filip Samuelsson (född 2000) som redan fått känna på hetluften i SSL är uttagen till svenska U19-landslaget och EFT i Uppsala om ett par veckor. Hur ser Filip på tillvaron med SSL-spel och landslagsuttagningen?


Filip Samuelsson togs i går ut till den 22 man starka Svenska U19-trupp som skall ta sig an Schweiz, Tjeckien och Finland under Euro Floorball Tour i Uppsala 19-21 oktober. Målet för denna upplaga av U19-landslag är glasklart - VM i Kanadensiska Halifax i maj 2019.

Grattis – vad säger du om uttagningen och truppen förbundskapten Markus Puskala plockat ut?

-Tack, det är jättekul att jag finns med och att spela i U19-landslaget är en dröm sen jag var liten. Truppen ser riktigt bra ut med konkurrens på alla positioner och många duktiga målskyttar.

I och med uttagningen är du ju också högaktuell för VM som spelas i kanadensiska Halifax 8-12 maj 2019. Det vore ju onekligen en upplevelse.

-Det är ju ett tag till dess men självklart är mitt mål att få vara med på ett U19 VM. Att det spelas i Kanada och utanför europa gör det ju ännu mer speciellt om man blir uttagen.

Finland är regerande världsmästare – hur ser du på Sveriges chanser att ta tillbaka guldet och hur bra är de övriga U19-landslagen med nuvarande årgångar?

-Vi får se hur truppen blir till slut men med de spelare som vi har att välja på så bör vi ha en god chans på guldet tycker jag. Jag ser främst Finland som utmanaren om guldet men Schweiz tar hela tiden steg och skall inte räknas bort.

Du finns med i Linköpings Superligatrupp och har fått en del speltid så här långt – vad säger du om din tid på och på sidan om planen i Superligan så här långt?

-Det har varit matcher hela tiden här i början av säsongen och det är riktigt kul att få spela och träna med så otroligt duktiga spelare varje dag. Det utvecklar och inspirerar mig otroligt mycket.

Kommer du hinna med något spel i JAS-laget under säsongen?

-Det beror helt på hur det ser ut med SSL-lagets schema, men planen är att jag spelar med JAS-laget nästa vecka mot Torshälla.

Vad måste till för att du skall få mer kontinuerligt med speltid på backplatsen i Linköping tror du?

-Det enda jag kan påverka är att jag ger 100% på alla träningar och när jag väl får chansen på plan försöka göra så bra från mig som möjligt. Sen är det bara att hoppas att jag får spela mer och mer framöver.

Förlust senast mot Kalmarsund – vad kan man säga om den matchen för Linköpings del?

-Nu spelade jag ju inget i den matchen men av det jag såg från sidan så tycker jag inte att laget kom upp i den nivå vi kan spela på.

Helsingborg på söndag innan ett uppehåll väntar – kan ni komma tillbaka till vinnarspåret tror du?

-Det tror jag absolut vi kan. Jag tycker det ser bättre och bättre ut och vi närmar oss rätt nivå och då ska vi kunna vinna över Helsingborg.

Tack och lycka till i landslaget och med SSL-spelet!