Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Oskar Hovlund redo för Pixbo och tror på ett kul slutspel för Linköping

9 mars 2019 07:57

Han kunde ha missat säsongens höjdpunkt – men den skada Oskar Hovlund fick i matchen mot Storvreta var inte allvarlig och nu är allt fokus på slutspurten av serien och framförallt slutspelet. Så hur ser vår unge Superstar på upplösningen i serien, vem vill han möta i ett slutspel och är Storvreta och Falun orubbliga?


Många Linköpingsfans höll andan när landslagsbacken Oskar Hovlund låg och vred sig av smärta efter en duell med Tobias Gustafsson i senast hemmamatchen. Oskar fick ledas av planen och på läktarna pratades det till en början om armbrott och därmed skulle Linköping få klara sig utan en av de absolut viktigaste spelarna under slutspelet. Men som tur var så visade sig inget brutet och nu har Hovlund provtränat och med största sannolikhet kan han spela redan mot Pixbo i morgon.  

Hur upplevde du händelsen när du skadade armen mot Storvreta?

-Duellen i sig var inget märkvärdigt men det gjorde riktigt ont och jag blev svinrädd när det hände. När det gjorde lika ont efter en halvtimme så åkte vi upp till sjukhuset men där syntes inget på röntgen så det handlade om en rejäl stukning förmodligen.  

Kom tankarna att du var allvarligt skadad och skulle missa slutspelet?

-Jag var säker på att något var trasigt, så pass ont gjorde det och visst han jag tänka att jag spelat min sista match denna säsong.  

Vad är statusen nu med armen – kan du spela redan i morgon mot Pixbo?

-Smärtan har blivit mindre och mindre och jag har hunnit träna lite lätt i slutet av veckan. Så det ska inte vara några problem att spela mot Pixbo i morgon.

Oavgjort mot Storvreta var starkt – hur ser du på lagets form inför slutspurten?

-Det var skönt att vi kom tillbaka efter den mindre bra matchen mot Sirius. När vi är som bäst kan vi slå alla, det vet vi och för oss gäller det att vi kommer ut bra och är med i matcherna då är vi svårslagna. Sen märker man ju att vi närmar oss slutspelet då många spelare i laget börjar ha ett annat fokus för att komma till slutspelet i toppform.  

Med Anton Karlsson på skadelistan går backbesättningen rätt tungt – något som påverkar dig?

-Klart att vi märker att ”Kakan” är borta och det kan säkert bli jobbigt i ett slutspel med täta matcher. Men vi är bra tränade och har bra ersättare och en spelare som Petter Alm kom in på backen mot Storvreta och gjorde det bra så jag är inte orolig. Sen är vi ju självklart skadekänsliga på backsidan, men det är nog fler lag än oss.  

Pixbo på söndag i en superviktig fight – vinst för er och minst en fjärdeplats är säkrad. Men förlust betyder att Pixbo går om er upp på fjärdeplatsen. Dina tankar om betydelsen av den matchen?

-Ja, det är en extremt viktig match. Dels för att steppa upp inför det kommande slutspelet men också i kampen om fjärdeplatsen. Men det är inte vi som jagar utan det är Pixbo så vi går in till matchen i ett övertag och behöver inte styra matchen.  

Pixbo har fått ordentlig fart på Gustav Fritzell och Andreas Stefansson – hur skall ni stoppa dem?

-”Gurra” har ju varit vid oss i många säsonger och alla vet att han är en jättebra spelare. Även Stefansson är en väldigt duktig innebandyspelare som vi måste hålla ett öga på. Sen finns ju spelare som alltid farlige Martin Östholm och Hedlund i målet som kan rädda dem i viktiga matcher. Så det är många duktiga spelare i Pixbo helt klart.  

Slutspelsplatsen är klar, men ni kan fortfarande komma på placeringarna tre till sju i tabellen med två omgångar kvar – hur viktigt är en topp-4 placering?

-Det betyder jättemycket. Vi vet att det kommer mycket folk på matcherna i slutspelet och att då få spela en eventuell sjunde match i Sporthallen inför vår hemmapublik kan vara helt avgörande.  

Vilka tror du att det slutar med att ni får möta i en kvartsfinal?

-Det är väldigt svårt att spekulera om i nuläget. Allt handlar om vilken plats vi hamnar på i serien och förlorar vi mot Pixbo i morgon är vi ju nere på en femteplats och kan väljas. Men oavsett tror jag inte Storvreta eller Falun är sugna på att välja oss i ett slutspel och som det känns nu så ligger väl kvartsfinalmötet med Mullsjö, Växjö eller Pixbo närmast.  

Storvreta och Falun går ju självklart in i slutspelet som överlägsna favoriter. Kan ni utmana dem?

-Vi är så bra att vi absolut kan slå dem både i ett slutspel och i en finalmatch det tvekar jag inte en sekund på. Så det ska bli ett väldigt kul slutspel helt klart.  

Först och främst väntar Pixbo – vinner ni i Wallenstamshallen i morgon?

-Ja, det är klart vi vinner! Jag tror vi tar hem det med 7-4 i morgon.

Pixbo-Linköping sön 10/3 16:00 Wallenstamshallen. Matchen ser ni på SSLplay.se