Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Linköping tryckte till Dalen rejält med fem raka mål i tredje

31 oktober 2018 22:03
SSLherr

Linköping blev första lag att nolla Dalen poängmässigt när man i kväll vann med solklara 8-3 (0-1, 2-0, 6-2) hemma i Sporthallen. Matchen var dock länge jämn men med fem hemmamål på sex minuter i tredje perioden var Dalen chanslösa.


Adam Zetterström var en av Linköpings klart bästa spelare denna kväll. "Z" har spelat bra i flera matcher denna säsong men i kväll lossnade det rejält.

-Ja, det var en riktigt skön vinst i kväll och självklart känns det skönt att det lossande för mig poängmässigt också, sa Adam efter vinsten över serieettan.

Första perioden till Dalen

Första perioden gick annars till Dalen både mål (0-1) och spelmässigt. Gästerna kom ut med full press och Linköping hade långa stunder svårt att få till ett eget ordnat spel.

-Ja de kom ut med pigga ben trots den långa resan, men jag tycker ändå vi har bra koll på dem och de skapar inte så mycket chanser. Så jag var faktiskt inte orolig efter första, sa Zetterström om Dalens forechecking.

Mer och mer Linköping i andra

I mittperioden kom Linköping underfund mer och mer med Dalens spel och Max Wahlgren kunde kvittera i början av andra. Efter det följde en sekvens med utvisningar och en straff för Linköping (missad). Anton Karlsson som var tillbaka till kvällens match trivdes ypperligt med matchbilden med en hel del närkampsspel. Linköping kopplade även greppet målmässigt när Zetterström gjorde 2-1 i slutet av perioden.

-Vi får till ett bättre spel med boll i andra och vi rullar på med ett mycket bättre tempo i vårt spel och vi kanske borde satt några fler mål, summerade "Z" mittperioden.

Linköping spelar ut i tredje

Tredje perioden inleddes med ett tidigt Dalenmål och lagen följdes åt till 3-3. Men samtidigt som Dalens bensin verkade ta slut så ökade Linköping och fler och fler spelare klev fram. Nyförvärvet från just Dalen - Marcus Berglund satte 4-3 efter 9:20 och det var startskottet på en stor Linköpingsshow. Varje gång Dalen försökte flytta upp spelet kontrade Linköping in ett nytt mål till publikens jubel. 4-3 blev 8-3 på lite drygt sex minuter och matchen var såklart säkrad.

-I tredje tycker jag vi tar oss ur deras press relativt enkelt och vi har de klart piggaste fötterna, säger Adam Zetterström om slutperiodens urladdning.

Många i hemmalaget glänste men självklart var det extra kul at se Anton Karlsson tillbaka på banan i en match av denna karaktär.

Linköping hakar nu på i toppen och på tur står en ny hemmamatch nu på lördag kl 16:00 mot Sirius.