Vinst med 9-6 mot Lindås i omstarten

27 oktober 2018 17:33
SSL HERR

Linköping fick den kickstart man önskade sig efter landslagsuppehållet. Visserligen så var nykomlingen Lindås i ledningen inledningsvis i Salming Arena, men med fem raka Linköpingsmål i mittperioden var segern aldrig hotad. Linköping med åtta olika poängplockare skrev slutresultatet till 6-9 (2-1, 2-6, 2-2).

Efter närmare tre veckor utan match var det självklart lite oklart var Linköping stod. När dessutom Lindås var i ledningen efter en period och dessutom gick ifrån till 3-1 och 4-2 i början av andra perioden fanns det fortsatt en del farhågor. Men Linköping visade att formen finns där. Martin Karlssons 4-3 mål blev startskottet på en målkavalkad med fem raka Linköpingsmål och med 4-7 på resultattavlan inför tredje var känslan att matchen var avgjord.

Lindås sprattlade till i början av tredje men Linköping hade koll på händelserna och Martin Karlsson var också den som rundade av tillställningen i Salming Arena med sitt 6-9 mål i tom bur.

Det viktiga var tre poäng, inte minst efter Linköpings svaga avslutning innan uppehållet (med förluster mot Kalmarsund och Helsingborg). Nu är det i stället vind i seglen och Linköping klev upp på en fjärdeplats i tabellen inför den hyperintressanta hemmafighten mot serieledanden Dalen på onsdag i Sporthallen.