Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Martin Karlsson om läget och slutspelschanserna

15 februari 2022 09:49

Efter fyra raka förluster i SSL har nu Linköping halkat ned till en åttondeplats i tabellen och nu behövs poäng för att börja klättra igen. Martin Karlsson är en spelare som varit med när det blåst både med och mot för laget så vad har han att säga inför veckan där bortamöte med Kalmarsund (onsdag) samt hemmamöte med Pixbo (lördag) väntar.


En dum fråga kanske – men hur står det till efter veckan som gick med tre raka hemmaförluster?

-Jättebra, nej skämt åsido så är vi självklart inte alls nöjda med de senaste matcherna där vi blandat våra insatser men där de dåliga perioderna varit för många och långa. Vi gör en bra period mot Sirius och en bra period mot Mullsjö och det är dessa vi tar med oss och de sämre sakerna får vi försöka lära oss något av när vi går vidare.

Många spelare har saknats i laget p.g.a skador och sjukdomar men vad är det annars som inte funkat den senaste perioden för laget och hur kan det går så fort från oslagbara till fyra förluster på raken?

-Möjligen tog vi lite för lätt på uppgiften när det gick så pass bra som det gjorde och vi ledde serien. Sen när det inte gick som vi ville blev det snabbt oro och vi blir tillbakadragna och fegar ur i många situationer. Vi vet ju vad vi kan och alla vill givetvis vinna men när det går emot oss sätter det sig lätt i bakhuvudet och det mesta vi gör då blir i osynk och vi litar inte fullt ut på varandra. Sen har det också varit så att vi bjudit på en hel del enkla mål bakåt i de senaste matcherna medan vi fått slitit väldigt hårt för att få in bollarna och det håller inte mot något lag i serien.

Hur har ni pratat inom laget för att hitta tillbaka till vinnarspåret nu när sju omgångar återstår?

-Det blir mer snack i kväll på träningen (måndagsträningen) om Mullsjömatchen och inför veckans matcher. Men annars kan jag ju lugnt säga att vi fick veta att vi levde efter andra period mot Mullsjö i omklädningsrummet. Gillek var inte speciellt glad om jag säger så och att han väckte oss med ”hårtorken” räckte ju nästan till att vi kom i kapp dem i tredje.

Jättetuff bortamatch mot ett formstarkt Kalmarsund på onsdag och sedan ett väldigt viktigt hemmamöte med Pixbo på lördag – vad säger du om veckans fighter?

-Det är klart att det inte blir en lätt match borta mot Kalmarsund som är ett bra lag. Samtidigt så känns det bra att den här matchen kommer just nu så vi får chansen att komma ihop som ett lag och vi får chansen att hitta tillbaka till spelet vi visade upp innan och med ett tufft och disciplinerat spel kan vi definitivt vinna mot dem. Så för vår del handlar det nu om att visa hjärta, kriga på, täcka skott och allt vad det handlar om för att slåss om poängen i de matcher som återstår.

Slutligen får vi se Linköping i ett slutspel i mitten av mars och hur långt kan Linköpingsfansen i så fall förvänta sig att laget går?

-Det är ett getingbo och det lär bli ett race ända in till sista omgången. Tittar man tillbaka vad som tippades innan säsongen så var det kanske få som trodde att vi skulle sluta i toppen av tabellen utan mer att vi skulle slåss om platserna där vi just nu befinner oss, så jag har hela tiden varit inställd på att vi ska få fightas hela vägen. Men jag har varit med så länge nu och vet att oddsen är på vår sida då vi bara missat slutspel någon enstaka gång under alla år i SSL så jag är väldigt positiv till våra chanser. Och jag tror alla längtar efter att få spela slutspel speciellt nu när publiken är tillbaka i hallarna. Så slutspel ska vi fixa och väl där är jag väldigt optimistisk och tror vi kan slå ut alla lag.

Martin Karlsson

  • SSL stats 21/22: - 18 matcher & 34 poäng (20 mål och 14 assist)
  • 12 raka SSL säsongen med Linköping och bara ett missat slutspel.

Veckans matcher för Linköping:

  • Kalmarsund vs Linköping ons 16 feb kl 18:30 i Kifab Arena
  • Linköping vs Pixbo lör 19 feb kl 18:00 i Linköpings Sporthall