Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Jonathan Hallin ny back i Linköping

11 april 2020 12:02

Mjölbyfostrade Jonathan Hallin är näste spelare som är klar för spel i Linköping nästa säsong. 24-åringen kommer närmast från fyra säsongers spel i allsvenska Onyx där den högerfattade backen haft stor del i klubbens framgång de senaste säsongerna.


Hallin är alltså en östgöte som tagit vägen via Södermanland och Onyx för att nå sitt mål med spel i SSL. Den kraftfulle vänsterbacken har stått för fyra fina säsonger i allsvenskan sedan han lämnade tryggheten i Mjölby och nu står det alltså klart att det blir spel i Superligan med Linköping framöver!  

Välkommen till Linköping – hur är känslan nu när du tar klivet upp till Superligan?

-Tack, det känns riktigt kul att det nu är klart med Linköping.  

Har du haft ett mål att få spela i Superligan hela tiden – eller hur har dina tankar gått?

-Självklart har jag alltid haft en dröm att spela i Superligan mot de bästa spelarna men det kanske är först de senaste säsongerna jag börjat tänka mer på allvar att jag är nära. Sen är det extra kul att jag som är från Mjölby nu får spela i Linköping såklart.

  Ja, som Mjölbyspelare misstänker jag att du haft en del duster med Linköping under ungdomsåren?

-Ja det har blivit en hel del matcher i Sporthallen mot Linköping genom åren och jag har mött flera av spelarna som nu spelar eller har spelat i klubben. Jag är ju 96:a och har spelat med Lanver, Sigfridsson och Marcus Karlsson i östgötalaget. Där hade jag ju också Astbrant som tränare så jag har stött ihop med rätt många i klubben.

Nu när det blir Linköping – hur bra koll har du på laget och klubben?

-Visst har jag följt Linköping lite extra genom åren. När man är från Mjölby så är det ju Linköping man håller lite extra koll på.

Hur vill du själv beskriva dig som back? Defensiv, offensiv eller tvåvägs?

-Jag måste säga att jag är rätt offensiv som back. Jag har ju varit forward eller center fram till för två säsonger sedan då jag skolades om till back.

  Det har blivit 70 poäng under dina allsvenska säsonger i Onyx.

-Ja som sagt första säsongerna i Onyx spelade jag mest forward men det är nu under de senaste åren när jag gått ned som back jag tycker min utveckling tagit fart ordentligt. I Onyx har jag oftast spelat i samma formation som Viktor Palm så det känns extra kul att han nu också tar steget till Linköping.

  Utmaningen att gå från allsvenskan till Superligan vad blir det?

-Det blir ett stort steg men jag känner att jag är redo att möta de allra bästa spelarna efter fyra säsonger i allsvenskan.

  Så har du redan hunnit fundera på några mål inför kommande säsong?

-Målet måste först och främst vara att ta en ordinarie plats i laget. Sen om man tittar på truppen och nyförvärven så tycker jag absolut inte att det är omöjligt att vi kan vara med och kriga om guldet nästa säsong.

-Det känns jättebra att Jonte nu kommer till Linköping. Vi har haft koll på honom under de senaste säsongerna i allsvenskan och hans känns nu redo för spel i SSL. Att han dessutom kommer från närområdet gör det hela ännu bättre och han passar perfekt in i den spelarprofil vi söker när vi tar in nya spelare, säger klubbens Sportchef Johan Fredriksson.  

Jonathan Hallin

  • Ålder: 24 (född 1996)
  • Position: Back (högerfattad vänsterback)
  • Fyra säsonger i allsvenska Onyx och 70 poäng
  • Moderklubb: Mjölby IBK