Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Serieledning efter urladdning mot Hagunda

19 januari 2022 22:02

Ett heltaggat Linköping körde i kväll över Hagunda hemma i Sporthallen. Ledning 4-0 redan efter 7:49 blev till slut mäktiga 11-2 (4-0, 2-1, 5-1) vilket också betyder att Linköping kliver upp som serieledare i SSL.


Ni kan historien nu… Linköping åkte på en väldigt överraskande förlust borta mot Hagunda i seriepremiären och i kväll visade Linköping att man inte tänkte ge Hagunda några fler poäng denna säsong. Lagkapten Matej Jendrisak visade vägen med sitt 1-0 redan efter 35 sekunder. Och innan ens åtta minuter spelats hade Linköping gått upp i en 4-0 ledning (mål av Lukas Karlsson, Jesper Alm och Oskar Seth) vilket resulterade i en time-out för gästerna. Den akuta blödningen stoppades och första perioden blev sedan mållös.

-Vi städar av matchen och gör snabbt 4-0 vilket ger oss lugn. Det är en bra utförd match av oss, sa tvåmålsskytten Jesper Alm i websändningen efter matchen.

Koll på läget i andra

I mittperioden kontrollerade Linköping händelserna utan att förta sig. Palmén och Almlöf utökade till 6-0 innan Hagunda lyckades få in en reducering i slutet av perioden.

Siffrorna rann i väg i slutet

Inför tredje var matchen avgjord då Hagunda inte alls stod upp i det fysiska spelet och under den andra halvan av slutperioden spelade Linköping ut och siffrorna rann i väg till en storseger för Linköping. Mål i tredje av Alm, Almlöf, Palmén, Hovlund och Hyltén.

Tredjefemman briljerade

Linköpings bredd imponerar med tre välbalanserade formationer där alla gör det jobb som förväntas av dem. I kvällens match fanns inte mindre än åtta olika målskyttar och otroliga 14(!) olika poängplockare samt en otroligt stabil målvakt i Leo Torell Hagström som hade en svår uppgift när skottstatistiken blev 36-10 till Linköping och Leo inte hade mycket att göra. Flest poäng stod William Almlöf (som tog chansen när mer speltid erbjöds) samt Simon Palmén för med tre poäng var. Noterbart var också att Lukas Karlsson nu gjorde mål för andra matchen i rad.

Revansch även mot TTG på söndag?

Vinsten betyder som sagt att Linköping nu går upp i serieledning på lika många poäng som Mullsjö men med bättre målskillnad. Näst på tur står ett möte med Team Thorengruppen i Umeå på söndag. Just Thorengruppen är nu det enda lag som Linköping inte tagit poäng av denna säsong så det blir förmodligen lätt att tända till igen på söndag