Två ytterst viktiga poäng med hem från Nykvarn

3 mars 2024 23:02

Efter fyra raka förluster blev det äntligen vinst idag. Men det var väldigt blandade känslor när matchen var över då Linköping tappat en solklar 6-0 ledning för att sedan vinna med 7-6 (0-3, 3-3, 3-0, 0-1) efter förlängning.

Ja, vad säger man om dagens bortamatch mot Nykvarn? En överlägsen Linköpingsledning med 6-0 när 25 minuter spelats förvandlades till 6-6 i slutperioden och det var faktiskt till och med nära att det blev noll poäng i slutminuten. Men tack vare Kevin Söderlings övertidsmål kunde Linköping få med sig två poäng vilket var mycket värdefullt i kampen om att säkra slutspelsplatsen.

Urstark matchstart av Linköping

Linköping började precis som de senaste matcherna starkt. Men skillnaden i dagen match var att målen också trillade in. 0-1 gjorde Oskar Hovlund, 0-2 Kim Varga och när endast 7:54 spelats smällde Lukas Eldholm in 0-3… Nykvarn lyckades stoppa målflödet men bara temporärt.

Även i andra trillade målen in

För i början av andra perioden fortsatte nämligen Linköping målproduktionen. 0-4 Matej Jendrisak, 0-5 Josef Rypar och 0-6 efter endast 05:39 av mittperioden genom tvåmålsskytten Kim Varga. I princip alla hade då räknat in en säker Linköpingsvinst. Men efter hemmalagets 1-6 smög en viss osäkerhet in sig och ett passivt Linköping fick se Nykvarn göra två mål till i andra perioden och det var 3-6 inför tredje.

Nykvarn för hela slanten i tredje

Linköping höll mot länge i tredje men när Nykvarn fick in 4-6 med drygt sex minuter kvar blev det rejält nervigt i Linköpingsläget. Påhejade av hemmapubliken kom även 5-6 och 6-6 inom några minuter. I slutet av perioden lyckades Linköping flytta upp spelet lite men det var riktigt nära att Nykvarn även fått in ett vinnande mål. Men 6-6 stod sig tiden ut.

Viktiga poäng när Marre hittade Söderling i 4 mot 4

I förlängningens fyra mot fyra spel så kunde Martin Karlsson hitta fram till Kevin Söderling som fri med målvakten säkrade segern och två viktiga pinnar åt Linköping. Poängen gör att Linköping nu är väldigt nära ett säkrat slutspel då det är sju poäng ned till niondeplatsen med tre omgångar kvar. Nästa match är hemma mot Helsingborg på onsdag kväll.