Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Falun i kväll kl 18:30 – Sporthallen

22 november 2017 08:45
SSL HERR

I kväll kl 18:30 väntar en oerhört tuff utmaning för Linköping. Svenska mästarna Falun kommer på besök, men efter tre starka matcher efter uppehållet så är det optimistiskt i Linköpingstruppen.


Jag har stor tro på att vi absolut ska kunna vinna den här matchen. Vi har slagit Mullsjö hemma, vi gjorde en riktigt bra insats mot Storvreta senast även om vi föll i sudden. Varför ska vi då inte kunna rubba Falun? Det handlar om att vi vågar tro på oss själva och det vi gör__, sa Linköpingstränaren Johan Astbrant till Corren.se

Linköping har kommit i gång bra efter landslagsuppehållet med sju inspelade poäng på de tre senaste matcherna. I lördags blev det en komfortabel bortavinst med 6-3 mot Örebro efter en urladdning i mittperioden. Linköping på en sjätteplats har nu definitivt lämnat ett antal lag i nedre delen av tabellen men behöver fortsatt ta poäng för att haka på lagen i toppskiktet.

I Linköping har Oskar Seth tagit plats i laget med en självklarhet och även Oskar Hovlund har från sin backplats varit lysande på senare tid. Petter Alm har kommit tillbaka efter skada med sedvanlig pondus på centerpositionen. Bara för att nämna några positiva inslag i Linköpingslaget. Match i matchen blir det också i skytteligatoppen där tvåan Gustav Fritzell gjort 15 mål och ledande Alexander Galante-Carlström gjort 16 stycken så här långt.

Läget i laget (Linköping): Backen William Westerdahl har varit sjuk i veckan och är osäker till spel. Jesper Alm som varit borta ett tag p.g.a. skada närmar sig spel.

Motståndarkollen Falun: Falun är alltid en svår nöt att knäcka med toppklass på alla positioner. Falun som innan landslagsbreaket förlorade mot JIK har efter uppehållet tagit full pott (nio poäng) och toppar nu SSL-tabellen. Dessutom har duon Rasmus Enström och Alexander Galante-Carlström fått fart och producerar poäng i sedvanlig takt. Nya för Linköpingspubliken är Omar Aldeeb som efter att ha öst in poäng i allsvenskan för Strängnäs nu gör samma sak i Falun. Även unge Malte Lundmark (född 2001) har fått rejält förtroende av coach Brottman. Linköping förlorade hemmamötet med Falun med 3-5 förra säsongen.