Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Tisdag
19 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Inför Växjö borta i dag kl 16:30

21 februari 2021 08:31

Linköping möter i eftermiddag formstarka Växjö på bortaplan. Linköping gjorde en riktigt bra match hemma i veckan när man besegrade Dalen och en liknande insats nivåmässigt lär krävas i Fortnox Arena om tre nya poäng skall kunna bärgas.


Två glädjande saker under veckan var dels att det nu är klart att Linköpingstränaren David Gillek stannar i klubben kommande säsonger och dessutom blev onsdagens match mot Dalen en höjdare. Linköping manövrerade ut Dalen totalt i tredje perioden och vann relativt enkelt. Nu har dock Linköping tre viktiga bortamatcher på rad. I dag möte med Växjö och därefter Pixbo och sedan Kalmarsund. Med tanke på att det nu endast är sex matcher kvar för sjundeplacerade Linköping i grundserien behövs förmodligen vinst i någon/några av dessa matcher för att haka på i slutspelsracet.

Läget i laget:

Matej Jendrisak saknas fortsatt. Matejs ömmande knä var glädjande nog inget allvarligt visade röntgen men av säkerhets skäl vilar tjecken en stund till. Så Linköping mönstrar exakt samma lag som i segern mot Dalen i onsdags.

Bortakollen Växjö:

Växjö var ett litet frågetecken inför säsongen när man förlorade mycket rutin. Men det föryngrade laget har verkligen tystat tvivlarna och Växjö har nu fyra raka vinster och sex segrar på de sju senaste matcherna. Detta har tagit smålänningarna ända upp till en fjärdeplats i tabellen för tillfället.

Inbördes möten:

Linköping har 13 vinster mot Växjös 10 genom åren. När lagen möttes i Sporthallen i december vann Linköping med 5-3 efter två sena och avgörande mål av Palmén och Seth.

TRE snackisar inför matchen:

  1. Lagens förstaformationer - Växjös femma med Bolin, Persson, Ahlroth, Jonsson och Ramirez lyftes upp som den hetaste i SSL av Innebandymagazinet. Men faktum är att Linköpings förstaformation med Palmén, Seth, Karlsson, Hovlund och Samuelsson har producerat ännu mer poäng. Så kampen mellan förstafemmorna lär bli viktig i dag.

  2. Covid - Efter en period utan smitta i SSL fick i går Kalmarsund ställa in mötet med Sirius när man konstaterat Covid i laget. Med tanke på det tighta spelschemat fram till slutspelet blir det en rejäl utmaning för drabbade klubbar och förbundet att lösa inställda matcher i tid.

  3. Kampen om slutspelet - Nio lag ska bli åtta. Pixbo som ligger nedanför slutspelsstrecket just nu har tagit upp jakten först och främst på Helsingborg som ligger åtta. Men faktum är att ett lag som Växjö på sin fjärdeplats ännu inte kan räkna in ett slutspel, så jämnt är det.  

Växjö vs Linköping i dag kl 16:30 i Fortnox Arena och ni ser matchen på corren.se eller Sportexpressen.